ja ja

normal förälder: "oj vad roligt att ni funderar på att flytta ihop!"

min pappa: "men HUR ska du ha råd med en så hög hyra sen när det blir slut?"

det är stunder som denna som jag ska minnas när jag tampas med dåligt självförtroende och minnas att det är INTE fel på mig, utan ett gräsligt inlärt tankesätt pga.. nå just sånt där.

Publicerad 07.02.2016 kl. 19:24

hjälp

jag: "alltså jag vet att vi aldrig ska flytta ihop MEN KOLLA PÅ DEN HÄR LÄGENHETEN"

båda: OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG

så på måndag går vi "bara och tittar" och "för skojs skull" och "för att vi är bara lite nyfikna" på en lägenhet.

men lägenheten är så himla fin att där är säkert 70 andra par som vill ha den och två spussen med tre katter är inte så hot stuff.

fastän på papper verkar vi ju nog fantastiska; "musikproducent och art director". LOL

 

("men tänk om jag mördar dig? får nån JAG HAR INGET EGET UTRYMME psykos." "nå det är den tidens problem")

Publicerad 04.02.2016 kl. 21:33

motivation

vet ni vad som funkkar helt bäst som motivation till att förändra sina dåliga vanor? JO ATT HÄNGA UT SIG SJÄLV PÅ INTERNET.

grattis. Biffens lyxfälla är här! http://budgetspaning.ratata.fi/

Publicerad 02.02.2016 kl. 23:42

bra stuff

passligt till slutet av januari har jag redan lyckats hålla mina nyårslöften! - dricka vin med vänner och äta mycket god mat! och apropå mat så är Piece n' Love värsta succén! det är typ svårt att få bord där för det är så proppat hela tiden! är så stolt över Lotten! helt galet siisti!

Meillä on unelma -teamet är nominerade i årets SoMe Awards för Vuoden Someteko så vi far på gala nästa vecka. och så är det ju Emma galan också snart. roligt.

så allt är riktigt bra nu. vilket är roligt men samtidigt jobbigt, tänker liksom att om mamma ens sku ha fått leva ett halvt år till så sku hon ha hunnit vara med om allt det här. komma och äta till PnL, vara med i publiken och hurra på Lieminen i UMK, komma på vår konstutställning. det känns jobbigt. saknar mamma jättemycket.

Publicerad 28.01.2016 kl. 18:19

stuff

mycket kul grejer på gång. ska ha konstutsällning med en kompis i Åbo och Helsingfors i maj. SIISTI. har aldrig haft utställning eller egentligen ens gjort nåt som inte är jobbrelaterat så det blir roligt. Petteri har haft en massa utställningar redan så han är pro. fastän jag känner honon via Arnolds, han är deras produktutvecklare och annors också en känd kock. 

OCH. vår UMK-video är ute. kolla Lieminen här! jag är visuellt ansvarig för projektet, och sköter en del promo också. helt galet att se hur mina skisser och mood board bara liksom kom till liv! liksom att nåt man ritat mittiallt skuttar omkring på scenen!  är mycket MYCKET nöjd. och vänta bara tills showen!! blir helt episkt.

annars har det varit ganska lugnt vilket är bra. mitt blodtryck är så högt att jag har svindel hela tiden och det flimrar i ögonen. det är helt sjukt obehagligt. måste nu äta bättre och stressa mindre, helt klart.

 

Publicerad 25.01.2016 kl. 18:58

FAME

ingen har väl undgått den sorliga nyheten att den coolaste personen som någonsin levat, David Bowie, har gått bort.

jag och min vän Herman.

vi hade en Bowie tribut DJ-kväll på Piece n Love igår, och imorse var jag i Pöllölaakso för Tuomas bjöd in mig till sitt program och snacka Bowie.

ni kan se mig svära i direksändning på nationell tv HÄR.

Publicerad 12.01.2016 kl. 16:49

romantikvarning

igår var jag ute med mina vänner och markku hade hemmafest med sina killkompisar (dom spela brädspel och drack whisky, nördigt).

jag kom hem från krogen vid tre-snåret och damp ner på soffan och fick nästan hjärtattack när ytterdörren öppnades. det var markku som trots att han var trött och aspackad och hade varit HEMMA I SIN EGEN LÄGENHET hade beslutat sig för att rulta hem till mig i kylan för "jag ville vakna bredvid dig".

AAAAAWS. smörigt värre.

Publicerad 03.01.2016 kl. 17:19

hang the dj!

jag och min kompis Samuli har i evigheter snackat om att börja dra en klubb och nu blir det äntligen av! nästa fredag 8.1 klo 18 framåt på Piece n´Love, Nylandsgatan 9, Helsingfors!

Välkomna! (eventet finns HÄR)

 

Publicerad 03.01.2016 kl. 17:15

årets sista tisdag

julen var föga överraskande helt galet hemsk. hjälper ju int att jag annors också totalt hatar julen, snacka just med gänget att det sku vara härligt att fira KOMPISJUL och bara hyra en stor lägenhet i berlin och paina dit över julen och bara laga mat och doka och umgås. men ingens föräldrar går med på det.

slutet av året är annors också för mig tiden så jag ser tillbaka på det gångna året bara för att inse att jag inte fått nåt gjort. jag är (som varje år) missnöjd med mitt utseende, stressad, pank och känner mig sjuk i både kropp och sinne.

iår ska jag ta en annan strategi.

mina nyårslöften sen ca 2003:

- inte slösa så mycket pengar

- gå ner i vikt

- odla håret långt

- inte doka så mycket

- sluta röka

 

MEN. nu tar jag en annan approach.

- förtjäna mer pengar

- acceptera min kropp för det den är och äta mat man mår bra av

- använda mera hattar

- dricka mycket vin i bra sällskap

- sluta röka

 

Publicerad 29.12.2015 kl. 13:08

it's alive!

förra veckan var helt galen. är ganska nöjd att jag överlevde. fick musikvideon klar igår, enlig filen innehåller den 9732 separata ritade sträck. inte undra på att jag har jännetupentupentulehdus (ingen aning vad det är på svenska)

har i två veckors tid jobba på videon nästan non stop och kunden har inte ens kommenterat nåt. ba "okej sätt den framåt". det är ganska typiskt inom vår branch att kunder aldrig tackar eller fattar hur mycket jobb man gjort. nåväl, man är van. är åtminstone själv glad att jag nu lärt mig After Effects såpass bra att jag nu har en sjukt bra grund att fortsätta på. väldigt roligt och intressant program.

sen har vi ett annat stort projekt på gång, vi filma förra veckans onsdag och det var helt sjukt att se hur mood boarden och skisserna jag gjort kom till liv i forma av kläder och koreografi och ljussättning. det blir såååååååååååååå fint. men det projektet är ännu hemligt. :D

den här veckan tar jag det lugnare och sen är det ju jul. hoppas det går snabbt. vill inte alls åka till Lovisa, det kommer att bli helt VIDRIGT.

är annars också helt anti-jul. ifall pappa inte skulle insistera på att fira så sku jag absolut inte ens tänka på julen.

Publicerad 14.12.2015 kl. 13:17

torsdag

absurda mängder med jobb.

kaffepaket, bokomslag, grafik och animation till Auroras musikvideo... och sen kostymer och stuff till ett annat projet (siisti) men det är allt roligt jobb.

håller nu som på att lära mig After Effects, det är helt SJUKT siisti. är helt into över musikvideon jag håller på med. jag ska gör frame by frame animation, det är ganska mycket jobb för jag ska rita på varje ruta och det är 30 rutor per sekund men det blir så snyggt så det kommer att vara värt det. dessutom tycker jag om att pynjä, det är på nåt sätt avkopplande.

 

nästa vecka träffar jag både Nopsajalka och Samae Koskinen, tänker göra videon åt dom. får nu se hur det går! men jag tror att video och animation är nu det jag måste satsa på för att komma nånstans, printgrafik är ganska orelevant i dagens värld känns det som. och jag har gjort det så länge att det är redan ganska tråkigt, det är mycket intressantare att jobba med rörlig bild.

och liksom fiilisen när man hela tiden lär sig nåt nytt! HELT BÄST.

annat: fortfarande fet, orkar inte bry mig. vin är gott. borde sluta röka; har dödsångest. vill inte dö före kissorna. vill leva minst 15 år ännu, sen efter det så är det inte så stor skillnad. som Krunis säger, vad spelar det för roll om man blir 60 eller 100?

ush förresten så snabbt tiden går. jag fyller 37 nästa månad. men jag tycker att jag var ju helt just 23. personlig växt: NOLL. nu när jag tänker efter så skillnaden på Biffen 23 år och Biffen 36 år är försvinnande liten. jag hatar inte mig själv fullt så mycket som jag gjorde som yngre men annars är allt ganska samma.

23 år: jobbar som grafiker, dricker för mycket, dejtar fotografer, röker för mycket, har konstant ångest, pengarna är slut hela tiden, är livrädd för cancer och graviditet.

36 år: jobbar som grafiker, dricker för mycket, dejtar musikproducent, röker för mycket, har ibland ångest, KATTER, pengarna är nästan slut före lönen kommer, är livrädd för cancer och graviditet.

nå okej lite bättre. LITE.

Publicerad 26.11.2015 kl. 09:10

kroppen

har såklart blivit helt galet fet igen. jag äter alltid massor när jag är stressad. har inte vägt mig men tippar att jag säkert väger kring 80 kilo så har lyckats gå upp nästan 20 kilo. IGEN.

jag KAN bara inte hålla vikten nere utan att hetsbanta och hetssporta och tänka på mat 110% av tiden.

men det som är konstigt är att efter mammas död så hatar jag inte min kropp mer. jag har ätit mer för jag är stressad men liksom so what. jag nu bara behöver det just nu och jag försöker ändå äta bra mat och om jag nu då är destinerad att väga 80 kilo och inte 60 så so be it.

förut om jag åt mycket blev jag alltid fylld av självhat och ofta spydde jag / hade lust att spy / tänkte på att spy men nu vill jag inte. eller straffa mig själv förjande dag och åt ingenting... nå ni vet. helt idiot.

men nu ser jag en näsa som liknar mammas. händer som är likadana som hennes. en mage som putar som hennes. gråa hårstrån i ett hår som annars har pappas färg.

denhär kroppen är ju det enda fysiska som finns kvar av mamma i denhär världen. så jag KAN inte hata den.

 

 

Publicerad 17.11.2015 kl. 21:42

nåt annat än gnäll (gasp!)

men roliga jobbsaker är nog på gång. en av mina goda vänner ska komma ut med nytt material och vi ska göra riktigt artistic shit. vi ska göra videon och fotona på tumis ("ingen annan fattar ändå") och sen typ bara presentera vårt epos åt skivbolaget.

han är till alltur en ganska stor artist så vi antar att vi nog får göra lite vad fan vi vill.

det ska bli helt skitkul. och det här är det absolut bästa sättet att lära sig att fota och göra videon, vi bara flummar och hänger. och ifall det vi gjort blir helt vidrigt pinsamt så då anställer vi proffs, så det är typ ingen annan press än den vi sätter på oss själva.

var ju igår på videoshoot för Aurora, och snacka med videons regissör och han ba "jag vet du jag är ju egentligen fotograf men nåt år sen så fråga skivbolaget om jag vill göra video och jag ba "okej" och hade sen sån ångest att jag nästan inhibera allt dagen innan men bra gick det. FAKE IT TIL YOU MAKE IT."

bra råd. <3

Publicerad 17.11.2015 kl. 21:35

tisdag

jag har ju mitt arbetsbord på ett skivbolag och nu har en kollega fått erbjudande att börja jobba på ett större skivbolag så hon slutar snart.

jag är såklart jätteglad för hennes skull men samtidigt så jävla arg på mig själv att jag aldrig gjort nå framsteg i arbetslivet, har läst att man borde byta arbetsplats var tredje år, så man stadigt får mer erfarenhet och bättre lön.

men sen samtidigt blev en annan vän JUST arbetslös pga sparande inom firman så jag ska väl bara sluta gnälla.

senast jag såg min chef sa han åt den tredje personen i sällskapet (medan jag alltså var där) att "ja man vet ju inte hur länge Biffen jobbar för oss". det får ju mig att spekulera i att dom kanske vill bli av med mig mig, att jag bara är en onödig utgift i en liten firma. typ "snälla, sig upp dig."

ska nu försöka spara pengar så jag klarar mig i nån månad om jag blir utan inkomst. och så har jag en lägenhet i Lovisa som jag ska sälja i början av året men jag tror inte att det blir så lätt för det är bara en tvåa i Lovisa centrum, ingen familjelägenhet.

man ska aldrig räkna med pengar man inte har. men om jag får lägenheten såld så sku det nog kännas bra att ha lite katastrof-pengar.

alternativt om det RIKTIGT skiter på sig så har jag lägenheten i lovisa som jag äger utan lån så hemlösa blir vi inte. men needless to say så lockar inte Lovisa. BEEN THERE, DONE THAT.

 

Publicerad 17.11.2015 kl. 21:21

jobbjobbjobbjobbjobbjobb

har (igen) jobba hela veckoslutet. är stressad och mitt hår faller i klumpar och jag har äcklig eksem överallt. sjukt sexigt. alltid när jag är stressad får jag stora röda fläckar på mina armar. dom är fula och dessutom jätte sjuka. HURRA. sen om jag är extrastressad så får jag även skalliga fläckar. och jag är sur och svullen - ni vet sådär när man ba jobbar och jobbar och sen tycker man att man "förtjänar" en kastrull med popcorn för det är så synd om en.

känner mig ganska äcklig för tillfället. Markku är dock totalt blind inför detta och tycker att jag ändå är "det snyggaste geniet i världen". OKEJ! (nä på riktigt det är härligt. så ska det vara liksom.)

jag vill desperat lära mig att animera så jag har LJUGIT åt en kund att jag redan kan det, så nästa vecka ska jag designa och animera grafik till en musikvideo. men jag funderar som så att det är det enda och bästa sättet att lära sig. FAKE IT TIL YOU MAKE IT. och dessutom, en video med skitsnygg semidåligt animerad grafik är bättre än en video med sjukt fint animerad superful grafik.

på fredagen var jag AD för en photoshoot för Adidas, det var roligt. ingen stor kamppis men nånstans måst man ju börja.

snacka men min bästis. "jag tror inte på mig själv men du tror på mig. och du tror inte på dig själv men jag tror på dig. så tillsammans har vi ju helt okej självförtroende." true dat!

Publicerad 15.11.2015 kl. 15:53

Senaste kommentarer

10.05, 15:41fantomenland av Helena
28.01, 21:00bra stuff av Nyfiken
26.01, 18:35stuff av Nyfiken
25.01, 22:14stuff av Fager Dam
25.01, 21:03stuff av Kugge