romantikvarning

igår var jag ute med mina vänner och markku hade hemmafest med sina killkompisar (dom spela brädspel och drack whisky, nördigt).

jag kom hem från krogen vid tre-snåret och damp ner på soffan och fick nästan hjärtattack när ytterdörren öppnades. det var markku som trots att han var trött och aspackad och hade varit HEMMA I SIN EGEN LÄGENHET hade beslutat sig för att rulta hem till mig i kylan för "jag ville vakna bredvid dig".

AAAAAWS. smörigt värre.

Publicerad 03.01.2016 kl. 17:19

hang the dj!

jag och min kompis Samuli har i evigheter snackat om att börja dra en klubb och nu blir det äntligen av! nästa fredag 8.1 klo 18 framåt på Piece n´Love, Nylandsgatan 9, Helsingfors!

Välkomna! (eventet finns HÄR)

 

Publicerad 03.01.2016 kl. 17:15

årets sista tisdag

julen var föga överraskande helt galet hemsk. hjälper ju int att jag annors också totalt hatar julen, snacka just med gänget att det sku vara härligt att fira KOMPISJUL och bara hyra en stor lägenhet i berlin och paina dit över julen och bara laga mat och doka och umgås. men ingens föräldrar går med på det.

slutet av året är annors också för mig tiden så jag ser tillbaka på det gångna året bara för att inse att jag inte fått nåt gjort. jag är (som varje år) missnöjd med mitt utseende, stressad, pank och känner mig sjuk i både kropp och sinne.

iår ska jag ta en annan strategi.

mina nyårslöften sen ca 2003:

- inte slösa så mycket pengar

- gå ner i vikt

- odla håret långt

- inte doka så mycket

- sluta röka

 

MEN. nu tar jag en annan approach.

- förtjäna mer pengar

- acceptera min kropp för det den är och äta mat man mår bra av

- använda mera hattar

- dricka mycket vin i bra sällskap

- sluta röka

 

Publicerad 29.12.2015 kl. 13:08

it's alive!

förra veckan var helt galen. är ganska nöjd att jag överlevde. fick musikvideon klar igår, enlig filen innehåller den 9732 separata ritade sträck. inte undra på att jag har jännetupentupentulehdus (ingen aning vad det är på svenska)

har i två veckors tid jobba på videon nästan non stop och kunden har inte ens kommenterat nåt. ba "okej sätt den framåt". det är ganska typiskt inom vår branch att kunder aldrig tackar eller fattar hur mycket jobb man gjort. nåväl, man är van. är åtminstone själv glad att jag nu lärt mig After Effects såpass bra att jag nu har en sjukt bra grund att fortsätta på. väldigt roligt och intressant program.

sen har vi ett annat stort projekt på gång, vi filma förra veckans onsdag och det var helt sjukt att se hur mood boarden och skisserna jag gjort kom till liv i forma av kläder och koreografi och ljussättning. det blir såååååååååååååå fint. men det projektet är ännu hemligt. :D

den här veckan tar jag det lugnare och sen är det ju jul. hoppas det går snabbt. vill inte alls åka till Lovisa, det kommer att bli helt VIDRIGT.

är annars också helt anti-jul. ifall pappa inte skulle insistera på att fira så sku jag absolut inte ens tänka på julen.

Publicerad 14.12.2015 kl. 13:17

torsdag

absurda mängder med jobb.

kaffepaket, bokomslag, grafik och animation till Auroras musikvideo... och sen kostymer och stuff till ett annat projet (siisti) men det är allt roligt jobb.

håller nu som på att lära mig After Effects, det är helt SJUKT siisti. är helt into över musikvideon jag håller på med. jag ska gör frame by frame animation, det är ganska mycket jobb för jag ska rita på varje ruta och det är 30 rutor per sekund men det blir så snyggt så det kommer att vara värt det. dessutom tycker jag om att pynjä, det är på nåt sätt avkopplande.

 

nästa vecka träffar jag både Nopsajalka och Samae Koskinen, tänker göra videon åt dom. får nu se hur det går! men jag tror att video och animation är nu det jag måste satsa på för att komma nånstans, printgrafik är ganska orelevant i dagens värld känns det som. och jag har gjort det så länge att det är redan ganska tråkigt, det är mycket intressantare att jobba med rörlig bild.

och liksom fiilisen när man hela tiden lär sig nåt nytt! HELT BÄST.

annat: fortfarande fet, orkar inte bry mig. vin är gott. borde sluta röka; har dödsångest. vill inte dö före kissorna. vill leva minst 15 år ännu, sen efter det så är det inte så stor skillnad. som Krunis säger, vad spelar det för roll om man blir 60 eller 100?

ush förresten så snabbt tiden går. jag fyller 37 nästa månad. men jag tycker att jag var ju helt just 23. personlig växt: NOLL. nu när jag tänker efter så skillnaden på Biffen 23 år och Biffen 36 år är försvinnande liten. jag hatar inte mig själv fullt så mycket som jag gjorde som yngre men annars är allt ganska samma.

23 år: jobbar som grafiker, dricker för mycket, dejtar fotografer, röker för mycket, har konstant ångest, pengarna är slut hela tiden, är livrädd för cancer och graviditet.

36 år: jobbar som grafiker, dricker för mycket, dejtar musikproducent, röker för mycket, har ibland ångest, KATTER, pengarna är nästan slut före lönen kommer, är livrädd för cancer och graviditet.

nå okej lite bättre. LITE.

Publicerad 26.11.2015 kl. 09:10

kroppen

har såklart blivit helt galet fet igen. jag äter alltid massor när jag är stressad. har inte vägt mig men tippar att jag säkert väger kring 80 kilo så har lyckats gå upp nästan 20 kilo. IGEN.

jag KAN bara inte hålla vikten nere utan att hetsbanta och hetssporta och tänka på mat 110% av tiden.

men det som är konstigt är att efter mammas död så hatar jag inte min kropp mer. jag har ätit mer för jag är stressad men liksom so what. jag nu bara behöver det just nu och jag försöker ändå äta bra mat och om jag nu då är destinerad att väga 80 kilo och inte 60 så so be it.

förut om jag åt mycket blev jag alltid fylld av självhat och ofta spydde jag / hade lust att spy / tänkte på att spy men nu vill jag inte. eller straffa mig själv förjande dag och åt ingenting... nå ni vet. helt idiot.

men nu ser jag en näsa som liknar mammas. händer som är likadana som hennes. en mage som putar som hennes. gråa hårstrån i ett hår som annars har pappas färg.

denhär kroppen är ju det enda fysiska som finns kvar av mamma i denhär världen. så jag KAN inte hata den.

 

 

Publicerad 17.11.2015 kl. 21:42

nåt annat än gnäll (gasp!)

men roliga jobbsaker är nog på gång. en av mina goda vänner ska komma ut med nytt material och vi ska göra riktigt artistic shit. vi ska göra videon och fotona på tumis ("ingen annan fattar ändå") och sen typ bara presentera vårt epos åt skivbolaget.

han är till alltur en ganska stor artist så vi antar att vi nog får göra lite vad fan vi vill.

det ska bli helt skitkul. och det här är det absolut bästa sättet att lära sig att fota och göra videon, vi bara flummar och hänger. och ifall det vi gjort blir helt vidrigt pinsamt så då anställer vi proffs, så det är typ ingen annan press än den vi sätter på oss själva.

var ju igår på videoshoot för Aurora, och snacka med videons regissör och han ba "jag vet du jag är ju egentligen fotograf men nåt år sen så fråga skivbolaget om jag vill göra video och jag ba "okej" och hade sen sån ångest att jag nästan inhibera allt dagen innan men bra gick det. FAKE IT TIL YOU MAKE IT."

bra råd. <3

Publicerad 17.11.2015 kl. 21:35

tisdag

jag har ju mitt arbetsbord på ett skivbolag och nu har en kollega fått erbjudande att börja jobba på ett större skivbolag så hon slutar snart.

jag är såklart jätteglad för hennes skull men samtidigt så jävla arg på mig själv att jag aldrig gjort nå framsteg i arbetslivet, har läst att man borde byta arbetsplats var tredje år, så man stadigt får mer erfarenhet och bättre lön.

men sen samtidigt blev en annan vän JUST arbetslös pga sparande inom firman så jag ska väl bara sluta gnälla.

senast jag såg min chef sa han åt den tredje personen i sällskapet (medan jag alltså var där) att "ja man vet ju inte hur länge Biffen jobbar för oss". det får ju mig att spekulera i att dom kanske vill bli av med mig mig, att jag bara är en onödig utgift i en liten firma. typ "snälla, sig upp dig."

ska nu försöka spara pengar så jag klarar mig i nån månad om jag blir utan inkomst. och så har jag en lägenhet i Lovisa som jag ska sälja i början av året men jag tror inte att det blir så lätt för det är bara en tvåa i Lovisa centrum, ingen familjelägenhet.

man ska aldrig räkna med pengar man inte har. men om jag får lägenheten såld så sku det nog kännas bra att ha lite katastrof-pengar.

alternativt om det RIKTIGT skiter på sig så har jag lägenheten i lovisa som jag äger utan lån så hemlösa blir vi inte. men needless to say så lockar inte Lovisa. BEEN THERE, DONE THAT.

 

Publicerad 17.11.2015 kl. 21:21

jobbjobbjobbjobbjobbjobb

har (igen) jobba hela veckoslutet. är stressad och mitt hår faller i klumpar och jag har äcklig eksem överallt. sjukt sexigt. alltid när jag är stressad får jag stora röda fläckar på mina armar. dom är fula och dessutom jätte sjuka. HURRA. sen om jag är extrastressad så får jag även skalliga fläckar. och jag är sur och svullen - ni vet sådär när man ba jobbar och jobbar och sen tycker man att man "förtjänar" en kastrull med popcorn för det är så synd om en.

känner mig ganska äcklig för tillfället. Markku är dock totalt blind inför detta och tycker att jag ändå är "det snyggaste geniet i världen". OKEJ! (nä på riktigt det är härligt. så ska det vara liksom.)

jag vill desperat lära mig att animera så jag har LJUGIT åt en kund att jag redan kan det, så nästa vecka ska jag designa och animera grafik till en musikvideo. men jag funderar som så att det är det enda och bästa sättet att lära sig. FAKE IT TIL YOU MAKE IT. och dessutom, en video med skitsnygg semidåligt animerad grafik är bättre än en video med sjukt fint animerad superful grafik.

på fredagen var jag AD för en photoshoot för Adidas, det var roligt. ingen stor kamppis men nånstans måst man ju börja.

snacka men min bästis. "jag tror inte på mig själv men du tror på mig. och du tror inte på dig själv men jag tror på dig. så tillsammans har vi ju helt okej självförtroende." true dat!

Publicerad 15.11.2015 kl. 15:53

söndag

vi ska öppna en restaurang på Nylandsgatan. Där var Rafla är nu, eller var. Den stängde nu och imorgon far vi och kollar hur vi ska remppa och inreda och stuff. Och så öppnar vi sen i december. Det blir alltså Piece n' Love med Lotten.

blir spännande! och roligt! jag äger hela 5 % av stället. inte så mycket men tillräckligt att att man utan att ljuga kan säga att JAG ÄR DELÄGARE AV EN RESTAURANG.

jag har ganska mycket annat roligt jobb nu också, ett ganska stort projekt som är superroligt men som jag inte ännu får prata om. JÄTTEHEMLIGT.

kanske karriären och motivationen nu äntligen sku lite komma igång.

var på lunch med pappa på Mamma Rosa, vi har nu ny tradition att vi går ut och äter en gång i veckan. det är trevligt. Pappa verkar må bra, sådär under omständigheterna.

Publicerad 01.11.2015 kl. 20:25

måndag

tack för alla snälla kommentarer.

begravingen var vacker men samtidigt hemsk. jag var ganska orolig innan att jag typ sku få nån psykos och bli helt galen men jag klarade mig.

mamma var ortodox vilket ju betyder att det var öppen kista. underligt hur genast när man dör, så ser man inte mer alls ut som sig själv. jag såg ju henne då när det hände, bara nån timme senare men det var liksom inte mamma mer. det var bara en hög celler. tänk att det är det vi alla egentligen är. det ingen skillnad på dig, mig, en biff, en blomma eller ett äppel. vi är alla bara högar av celler sen till slut.

när vi kom hem drack jag massor med konjak och två flaskor vin på raken och slocknade som en sten. kanske inte så hälsosamt men nåväl.

men nu känns det på nåt sätt lättare när begravningen är över, hade helt SJUK ångest veckorna före. jag grät inte, men däremot har jag ätit glass och godis så jag gått upp säkert 5 kilo och köpt kläder och väskor och smink och skit för nästan 2000 euro. liksom sådär helt SJUKT beteende men jag kunde int hjälpa det.

men nu vill jag inte äta godis eller köpa nåt mer. konstigt. på jobbet gick det bra, fick massor gjort. konstigt. mår helt okej nu. konstigt.

allt är lite konstigt.

Publicerad 26.10.2015 kl. 17:41

dåliga tider

min mamma dog.

POFF och så var hon borta. känns helt fittigt. pappa är knäckt. jag vill ringa åt mamma och gnälla att jag inte vill gå på begravning men det är ju hennes begravning så det är lite svårt att ringa.

på jobbet är det tråkigt. känner mig orelevant och talanglös. sku villa ha ett nytt jobb men dom jag sökt till har inte ens svarat på mina mejl. det känns också ganska fittigt, att man liksom är så dålig att man inte ens förtjänar ett svar. jag gjorde en webbsida och allt. totalt bortkastade pengar. får väl bara nöja mig. inte för att det är alls nåt FEL på min nuvarande arbetsplats, jag är bara lite stagnerad och är orolig att jag aldrig kommer att göra karriär och få namn. och rädd för att mina kära kolleger kanske vill hålla på med annat än reklambyrå. nåväl.

med markku går det bra. men han är så cool och gör en massa fina jobb och hans karriär går spikrakt uppåt så jag känner mig ganska osäker när min bara stampar på plats och han är superproducent och får pris doms firma är coolast i stan.

känns att jag liksom borde hedra mammas minne genom att leva så bra jag kan. men jag kan INGENTING. och jag vill INGENTING. jag vill bara titta på TV och sova och typ glömma att jag ens finns till.

vi har pratat om att flytta till Berlin. men det var före mamma dog (hon tyckte det var en bra idé och sa att hon sku lära sig tyska så hon sku klara sig när dom kommer och hälsar på). men nu vet jag inte. vill inte lämna pappa. han sa att det är okej om vi flyttar men vi bestämde ändå att vi väntar ett år och se hur det känns sen. men i Finland kommer vi inte att stanna.

Publicerad 21.10.2015 kl. 14:20

söndag

det var vår årsdag på fredag så vi boka bord på Gaijin som ska vara en av stans bästa restauranger. BLÄ säger jag. stökigt och trångt, maten var inte speciellt god och när notan kom landade den på 580 euro.

vi blev så shockade att vi bara betala men sen när jag kolla på kvittot fanns där nåt som kostat 173 euro per man och när jag fråga att "va FAN är det här?!" visade det sig att dom i misstag tagit 173 e per umeshu-glas. så vi fick betalningerna annullerade och sen landade notan på 125 e per man men det var INTE värt pengarna.

i synnerhet just nu när man annors också är pank. ska nästa vecka betala leasing för min dator som är 400 e och PT:n som är 200. suck. men nåjo båda är saker jag behöver.

igår köpte vi lax, pepparrot och creme fraice och laga mat själv. det var 10000000 godare än Gaijins mat och kosta 6 e per man.

har städat hela lägenheten (skönt) och nu tänker jag ba ligga framför tv:n och äta råchokladdragerade mandlar. FLÅS.

imorgon till gymmet klockan 07. och på tisdag ska vi BOXAS! sjukt spännande.

har lite slappat till den den här veckan för torsdagens träning sket på sig för vi var tvugna att fara på en parmiddag och jag han inte på träning och var typ sur hela kvällen. borde göra nåt idag men känner mig helt satans trött. men nåja klockan är bara halv fyra, kanske jag piggnar till.

veckans träning:

måndag: cycling, bootyliscios
tisdag: PT-timme
onsdag: power
fredag: kahvakuula

helt okej. har försökt äta mer och dricka mycket vatten.

Publicerad 14.06.2015 kl. 15:14

ROAAR

ja ja ANNE JAG SKA SKÄRPA MIG. så det är min blogg-lathet som orsakat att jag GÅTT UPP 400 GRAM. men PT:n sa att det är chill för jag har fått massor mer muskler och min fettprocent har gått ner hela 9%! och det jag stressa mest över dvs viscerala fetter hade också blivit massor bättre, två veckor sen trodde min kropp att den är 51. nu tror den att den är 42. Emilia (min PT) sa att snart är jag 30.

hon var nöjd över hur allt går och det är jag med. min gym-ångest är borta och nu är det bara roligt! jag känner mig frisk och stark och glad. vilket är mysko för jag betala just 4000 e skatter och är fattigare än jag varit på säkert 3 år men HEJ. hellre fattig och glad i Helsingfors än rik och miserabel i Lovisa. som sidnot kan jag också konstatera att det går bättre än någonsin mellan Markku och mig. KÄRLEK.

"du tar alltid bilder på mig när jag sover. folk börjar snart tro att jag är typ död och du bara lägger katter på mig och tar foton."

icke död. si nu.

jag har vänner som går på samma gym och vi går dit tillsammans på morgnarna så det härligt och jag har insett att man får gratis frukost och latte på gymmet före klockan 09 -> money in the bank. (en av mina kompisar är dessutom fotomodell for reals så det är motiverande att kika på henne hahaha)

Emilia sa att min matdagbok är bra men att jag måste äta MYCKET mer för att gå ner i vikt (ööööh. okej. JAG GÖR INGET ANNAT ÄN ÄTER)

på en dag ska jag trotta i mig:

gröt, bär, kyckling eller kalkon eller fisk eller bönor, ris, banan, kvarg, päron, äppel, nötter, ägg och sen olivolja på maten.

jag borde äta MEGAstor frukost men det är svårast. och samma att dricka vatten i mängder.

men nåja, det artar sig. tänker definitivt fortsätta med PT ännu efter sommaren. det är så himla skönt med nån som visar åt en vad man ska göra och stöttar en. helt HUIPPU.

på måndag var jag på Cycling timme och efter det på Bootyliscious (det var mycket värre än det låter). på tisdag hade jag PT-timme, vi träna överarmar och gjorde en massa armhävningar och nu har jag sjukt överallt. imorse var jag på Power. imorgon och på fredag är det kahvakuula. och morgonlenkki. på lördagmorgon Power och Cycling efter det. på söndag gör jag INGENTING. 

Publicerad 10.06.2015 kl. 16:30

fitness-biffen

ojojojojoooooj var på PT-träning idag och HERREGUD det är tufft. man pushar liksom inte ensam sig själv men när man har en PT har man inget val. men positivt är att det gick mycket bättre än senast. vi snacka just att det beror till sjukt stor del på det att jag så småningom börjar känna mig mer hemmastadd på gymmet och vågar ge gärnet för jag fattar att INGEN tittar på mig för alla är busy med sina egna grejer.

steg up 6.30 idag och var på 1,5 timmars långpromenad med mina jobbkompisar. på kvällen var det som sagt PT-träning (idag var det fokus på benen, har använt muskler jag inte visste jag hade).

imorgon är det power, på torsdag och fredag kahvakuula (min favorit), och på lördag och söndag löpning.

har gått ner ETT futtigt kilo men nåja, jag bryr mig inte så mycket om vikten. (väger 71 kilo till 165 cm, målet är att gå ner till 62 så 9 kilo ska ännu bort. så värre sku det kunna vara, det kommer att smälta snabbt) viktigaste är att komma i form. det här är typ terapi och viktigt för min mentala hälsa, om jag blir snyggare är det bara bonus.

mår redan helt galet mycket bättre mentalt, känns att jag har saker under kontroll. det är konstigt hur det att man tränar automatiskt leder till att man äter bra, dricker mindre sprit och struntar i impulsshopping (liksom VEM orkar gå i butiker efter att man kyykkät och hoppat i en timme? inte jag) och är på sjukt bra humör och hanterar stress bättre. och att gå på gym är ju också egen tid så det är viktigt.

jag gick ju ner massor och förra sommaren vägde jag just 62 kilo men jag kunde inte hålla den vikten ALLS. min PT sa att jag banta ner den sista vikten på fel sätt, bara åt alldeles för lite och strunta i träningen och precis så var det ju. det såg inte ens bra ut, hade så smala överarmar att folk typ fråga mig om jag är sjuk (vilket jag nog var, det gick lite överstyr med bantandet men till alltur träffa jag sen Markku just då och fick annat att tänka på)

så nu ska det ätas mycket (håller matdagbok, ska äta 7 gånger i dagen och det är himla svårt att äta så mycket, konstigt nog) och tränas, så jag blir muskulös, inte spinkig.

kosten består av helt vanlig mat, mycket gröt, grönsaker, ägg, fisk, kvarg, frukt och bär. inget jobbigt alls. saknar egentligen inte nåt. kan bli rite rough på fredag för Markkus firma har en stor fest och det kommer att vara gratis sprit där.. ghhh.. must stay strong liksom. man kan inte springa om man har krabbis.

Publicerad 02.06.2015 kl. 21:24

Senaste kommentarer

20.06, 12:35söndag av
12.06, 20:52möglig söndag av ansan
02.06, 13:09bläbläblä av Sabrina
01.06, 17:08bläbläblä av