fredag

borde jobba men fuck it, jag har mens och alla andra har också ledigt -> papagallo-sorbet, pretzels från Lidl (godast just nu) och Netflix tack. far till officen imorgon i god tid istället, ska göra en webbsids-layout, några t-shirt designs och en vinyl (av befintligt material) så det hinner jag nog göra imorgon. och sen på kvällen far vi på middag till en Markkus kompis som bjöd oss dit. PARMIDDAG. hahahaha.

har under dom senaste veckorna konstaterat att dimman som min hjärna varit begravd i nu har försvunnit. jag har länge känt mig öööh svårt att beskriva men liskom sådär att man sku vara lite full hela tiden. svårt att tänka klart och vill bara sova och allmänt äckel. jobbet har varit väldigt svårt. men nu är det helt borta.

jag diagnoserade ju mig själv med depression men nu börjar jag fundera att det kanske inte alls är nåt fel på mig, utan att det var bara ensamheten som tog kål på mig. dom senaste 2 åren var jag ju mer eller mindre ensam hela tiden. jag hade inga vänner i Lovisa, jag jobba hemifrån och såg mina vänner ganska sällan. dom enda jag egentligen umgicks med där var mina föräldrar. det lätta ju lite när jag och Markku blev ihop men vi sågs också bara max en gång i veckan, och att komma till Helsingfors och inte själv bo här kändes jättejobbigt för sen alltid när jag kom hem igen var jag helt knäckt.

utan kissorna sku jag väl ha flippa helt. liksom jag är VERKLIGEN inte n social männsika och jag tycker om att vara ensam men det är helt galet viktigt för ens mentala hälsa att man har jobbkompisar och lunchsällskap och vänner omkring sig.

det där är sånt man inte fattar att uppskatta förrän man förlorar det. nåh. nu är jag här igen och allt känns FANTASTISKT! <3

Publicerad 01.05.2015 kl. 20:29

bileet

vi gillar inte vappen och jag hade både mensvärk och krabbis igår så vi stanna bara hemma. jag underhöll Markku med att läsa upp Cheeks lyriker i dramatisk diktform.

ca 00:30 när vi redan låg i sängen i pyjamas ringde MIN HYRESVÄRD SOM JAG ALDRIG ENS TRÄFFAT. jag blev helt livrädd. min hyresvärd ba "HEEEEEEEEEJ! JAG ÄR HÄR I GRANNEN! VI HAR FEST! KOM HIT OCH DOKA!"

aahahahahahaa. fan sån bra typ. måste uppskatta.

Publicerad 01.05.2015 kl. 16:13

boozing

warner musics tupare. blev introducerad åt folk som "grafiskt geni" och vår "huippugraafikko" och vittu helt absurt. allt jag drömde om när jag var liten.

och det är en absurd känsla när man inser att det man drömde om när man var liten HÄNDER JUST NU.

ush dethär låter skrytigt. men min point är mer det att att man ska jaga sitt drömyrke och om man jobbar hårt så får man det.

men herregud jag så önskar att jag sku kunna ta en tidmaskin tillbaka och berätta åt mitt fula feta 13-åriga jag att ALLT KOMMER ATT BLI OKEJ OCH MER ÄN OKEJ.

stön.

Publicerad 30.04.2015 kl. 01:45

beach 2015

köpte ÄNTLIGEN kort till SatsElixia, far dit ikväll men min vän Laura. roligt med en trainginbuddy.

nu satans ska fläsket smälta!

(förra sommaren var mina jeans storlek 27", nu är dom 29". är miserabel)

Publicerad 28.04.2015 kl. 10:15

tisdag

var ute med min jobbkompis Linda igår och vi drog lite i misstag skumppafylla, helt kung. sen for vi på nån fest vart Markku fick oss in, där var en massa producenter och artister från Tyskland som sku fara på nåt låtskrivningsläger till Sveaborg. sjukt humor typer.

en av dom hade tagit en bild på en PMMP-tavla i Sonys studio och han hade visat bilden åt Markku och var helt att "kolla så SJUKT FIN!!!!" och Markku ba LOL min flickvän har gjort den där." siisti. :D

nu på jobb. det blir en lång dag.

 

Publicerad 28.04.2015 kl. 08:54

fredag

kanske jag är för hård mot mig själv. jag har svårt att slappna av och kan inte säga nej åt jobb, hur skit dom ändå sku vara. Lotten ringde idag och sa att jag MÅSTE lära mig att säga nej, och att priorisera saker, så att jag inte blir helt galen. jag kommer att hoppa in på Piece n Love alltid när det känns som en kul grej (vilket det är!!), men inte så att det går ovanpå andra jobb. det ska kännas roligt!

jag var freelacer jättelänge, och då blir man helt hjärntvättad till att MAN ALDRIG FÅR SÄGA NEJ ÅT JOBB, HUR SMÅ DOM ÄN ÄR. så det är helt inkopplat i min hjärna att jag är en dålig människa om jag pakittar ett jobb.

exempel. jari sillanpääs crew t-shirts. ett jobb vi kan fakturera typ en hundring för. dvs nästan ingenting. jag ba "öööh jag har inte tid, jag är lessen" (obs: FÖRSÖKTE säga nej) och dom ba "men snälla, jari vill att DU och ingen annan designar dom, du är ju BÄST!" "okej... jag gör dom på veckoslutet"

IDIOT.

nåväl. jag får nu bara öva mig på att säga nej, och att inte ha dåligt samvete för det ("FIRMAN GÅR I KONKURS PGA ATT JAG ÄR SÅ HIMLA LAT")

kom just från min office här till grannen var Markku jobbar. han säätar nån spelningresa och jag dricker vin och bloggar. HELT OKEJ.

imorgon ska jag jobba men det är helt okej, det är ett roligt projekt och det är skönt att vara ensam på officen, man får så mycket gjort.

Publicerad 24.04.2015 kl. 18:06

Hukka ja Mama!

videon vi jobba på släpptes idag! man märker nog att tidtabellen var supertajt, men helt fin blev den! jag har gjort grafiken och stylat artisterna tillsammans med min kollega Isadora! :)

 

 

Publicerad 24.04.2015 kl. 18:04

livet är konstigt

imorse trodde jag att alla hatar mig och att jag säkert får sparken för jag är så usel. fundera även på att radera hela bloggen för jag är så pinsam.

men istället för sparken fick jag en bonus och på hösten får jag kanske löneförhöjning. GREAT SUCCESS.

Publicerad 24.04.2015 kl. 14:37

vet ni

vad som är gott?

att poppa popcorn i kokosolja! och smaksätta dom med chili och koriander.

Publicerad 23.04.2015 kl. 21:47

ååh

man blir helt sjukt ego när man tagit en ny tatuering. JAG VILL BARA SPEGLA MIG HELA TIDEN. helt awesome.
Publicerad 23.04.2015 kl. 21:17

SÅ WEIRD

juttu om Lovisa i tv (om den nya lokaltidningen). DET KÄNNS SOM OM JAG ALDRIG BOTT DÄR. jag känner knappt igen nåt.

kanske jag är så djupt traumatiserad av allt att min hjärna blockerat bort dom senaste 5 åren HAHAHAHA.

Publicerad 23.04.2015 kl. 19:40

Laban

här är Laban. han söker ett hem.

Publicerad 23.04.2015 kl. 18:16

oho

hade en ide till en sinkku men den funka sen inte ALLS och till alltur fick vi sen nya foton och det blev bra. men jag var ju helt nolo över att min ide var så usel så jag blev helt sjukt glad när jag snacka med Samae och han ba "men hej därför är du världens bästa grafiker för det blir aldrig nån drama med dig och du är ba att no shit happens och om nån annas ide är bättre så hej vi kör med den! kung!"

det värmde mitt hjärta. 

och omslaget blev jättebra.

Publicerad 22.04.2015 kl. 14:58

ALLA BÖR PRINTA UT DENNA!

det tänker jag göra. Tack Walopää! <3 <3 <3

1. I am perfect and everybody loves me
2. Alla misslyckas ibland, soooooo what, nu tar vi en tupplur
3. Tack för erbjudandet men nej tack
4. Jag är bra och kvalitet kostar. Dessutom kan jag välja att göra bara roliga jobb.
5. Jag klarar mig alltid!
6. Alla är mina bröder och systrar. Alla vill varandra väl, och den som tror nåt annat är förvirrad, stackaren.
7. Jag är underbar, helt fantastiskt ljuvligt underbar, och du är ganska skön du med.
8. Allt som gör mitt liv bättre behåller och vårdar jag. Allt som gör det sämre släpper jag taget om.
9. Jag måste inte, jag får.
10. Jag är så tacksam över mitt liv
11. i'm bootylicious!!

....resten kan du hitta på själv.

Publicerad 22.04.2015 kl. 09:46

smiiiis

tack för alla härliga kommentarer! alltså uj faktiskt det låter det ju som om jag typ hatar mig själv vilket jag inte gör jag är bara så ARG att jag slappat till det och fallit tillbaka till mina gamla dåliga matvanor. jag vill INTE kämpa med att gå ner 30 killo igen. hell no.

stress och flytt har fått mig att göra riktigt dåliga val och nu mår jag skiiiiiiiiiiit. alltså rent fysiskt. min rygg är sjuk igen (har inga ryggsmärtor när jag är smalare) och jag har jättedåligt med energi. och nån helt ÄCKLIG eksem som jag haft ända sen jag börja äta mjölkprodukter igen och den går bara inte bort, tvärtom har den bara blivit värre på sistone.

tror att felet jag gjorde senast då jag raw fooda / åt strikt vegan att jag inte åt tillräckligt och därför var jag trött hela tiden.

plus med raw food / vegan:

empatiskt och djurvänligt ätande
man får äta mycket
man känner sig jättefräsch
hår och naglar växer jättesnabbt (naglarna blir STENhårda, nu är alla mina naglar korta och nerflagade, urk)
magen fungerar som en dröm
vikten hålls i schack

minus med raw food / vegan:
man äter lätt för lite och blir trött
säätö att laga mat
kan vara dyrt
lite osocialt

nåja. nu far jag på jobb. ska göra Antti Tuiskus albumpaket klart före kl 12. sen via Legacy för en dorka tatuering och sen ska jag fota lite grejer för en sinkku men tror jag gör det hemma..

Publicerad 21.04.2015 kl. 09:20

Senaste kommentarer

16.03, 21:14hurra av ansan
15.03, 20:21eldprov del 1, 2 & 3 av ansan
14.03, 15:23suck av Fager Dam
14.03, 15:10alkohol av Linn