framsteg

kände mig relativt nere pga jobb och noll karriär när jag for ut igår. men det var sen helt roligt, var på middag men min vän Meri och prata ut min ångest och hon sa att hon har helt samma fiilis ibland (hon är stylist). så det hjälpte.

sen for vi till Shokans öppningsfest. där var SÅ MYCKET GRATIS SPRIT. men jag höll mig och bad alkoholfria drinkar. mycket bra.

noterat:

- jag har noll lust att röka då jag inte dricker. kan stå ute på rökrutan och umgås med rökande kompisar men vill inte själv ha. DETTA HAR ALDRIG HÄNT. seriöst. det är sjukt. 

- har haft äcklig exem på armarna i flera år, den har försvunnit.

- var just i duschen och notera att jag kunde se mina tår när jag titta neråt vilket inte hänt på ett tag så jag antar att jag gått ner i vikt trots noll bantande. 

- var igår ute och äta och på krog. det gick ynka 18 euro. 

 

Publicerad 01.04.2017 kl. 13:50

blä

jag vill inte gå ut.

igen en dålig dag av morgonförlamning, ångest och oro. slapp inte upp ur sängen. nu på soffan i pieruverkkare med laptop. inte så motiverande arbetsmiljö.

känner mig helt sjukt misslyckad. känns att alla andra är framgångsrika och coola och jag är ba helt has been och kan ingenting.

ikväll Cheeks nattklubbsöppning. voj jesus. vill bara gömma mig i toaletten.

Publicerad 31.03.2017 kl. 13:48

noll motivation

har typ kris. känner att jag int alls slipper framåt i min karriär. borde göra nåt. efter semestern måste jag ta tag i saker.

- skaffa mer jobb som är coola (i nuläget gör jag ganska mycket sånt som jag mer eller mindre skäms för. och tror att kunderna också märker det för vår största kund har just droppa oss och även om min chef sa att det inte påverkar mig och att vi har massor med jobb är jag ändå livrädd för att få sparken och bli arbetslös. liksom jag har en hyra på 1150 e och tre katter att ta hand om. men om jag får sparken så flyttar jag till skären. så typ jag blir inte hemlös ändå thank god. men det sku nog vara tråkigt att bo på landet igen.)

- göra mer egna grejer, har i år drömt om att designa och sälja en egen kalender, i år ska jag vittu få det gjort. vill typ göra nån härlig kalender som är proppad med ilusstrationer och livsvisdomar och listor och vacker typografi och kattbilder och spellistor och girl power och typ ALLT.

- skapa konst

- läsa mer och bli inspirerad. är en fånge av reality-tv och mina egna svarta tankar. 

 

Publicerad 31.03.2017 kl. 13:39

ändrade planer del 2

vi var just på väg till flottan till Sveaborg när Anskus nån kompis ringde och fråga om vi ville komma på Iholla-seriens säsong 4 lanseringsfest. jag ÄLSKAR ju trashy reality-tv så jag blev överlycklig. vi fick se 4 första episoderna. MYCKET lovande. det blir en bra säsong!

där var också lansering av nya cidersmaker så jag var lite att "shiiiiitttttttt" men tänk! en av dom nya smakerna de facto alkoholfri Somersby-cider och sen var jag helt att "JA! DETTA ÄR ETT TECKEN FRÅN UNIVERSUM! VITTU JOO!"

Publicerad 30.03.2017 kl. 21:54

ändrade planer

vi sku fara idag till Tallin Music Week men min kompis fick sen int sitt pass. nåväl, vi far till Sveaborg efter jobbet iställe. typ nästan samma sak. :D
Publicerad 30.03.2017 kl. 13:34

jobb

nu när man nu engång börjat med analyserandet av ens verkliga tillstånd så är jag lite stressad över att jag på sistone haft väldigt, väldigt dålig arbetsmotivation.

men kanske det bara beror på att jag ALDRIG haft en ordentlig semester och nu när den närmar sig så är man helt kraftlös, sista kilometern av ett maratonlopp liksom.

 

Publicerad 30.03.2017 kl. 13:02

kalla fakta

jag sätter kring 60-80 e på en utekväll. förutom att jag själv dricker så bjuder jag ofta. och vet ni folk har jätteselektivt minne när det kommer till att bjuda tillbaka. jag är ganska ofta den som hämtar flaskan till bordet men sen "glömmer" liksom folk att betala tillbaka. nåväl, det problemet har jag inte mer.

så vi säger att 3 x 70 e i veckan på uteliv. på en månad blir det katastrofala 840 e på sprit, cigg, taxi och nattmat. vidrigt. varifrån har jag ens fått såna pengar? hello mastercard!

på ett år kan jag alltså spara 10.000 euro OCH må bättre.

låter som en helt bra deal tycker jag.

Publicerad 30.03.2017 kl. 12:51

ny taktik

ska till London på sommaren och kolla på Tears for Fears i Hyde Park. har en kompis som bor lite utanför stan som tyckte att jag ska bo hos henne. liksom jag gillar henne men jag HATAR ATT BO I FOLKS KNUTAR. liksom hatar. man är helt fast i den andras tidtabeller och måste sen umgås non-stop. ÅNGEST.

jag har en såndär hemsk tendens att jag vill inte såra nån men sen får jag tillslut sån ångest att jag avbokar i sista minuten vilket ju är sjukt mycket värre än att bara från början SÄGA NEJ.

normalt skulle det gå såhär:

- jag vågar inte stå på mig själv och medge att jag verkligen vill bo på hotell och säger att jag gärna stannar hos henne
- köper alla biljetter
- ca 3 dagar före resan är min ångest så skyhög att jag ljuger att jag är sjuk och stannar hemma

nu tog jag annan taktik.

"okej jag bokade nu flyget, och du, jag bokade hotell också. tack massor att du erbjöd logi men jag föredrar hotell."

"ja men det är lugnt."

PUST. nu ser jag framemot resan.

Publicerad 30.03.2017 kl. 12:12

tacksamhet del 1

vakna relativt tidigt. obs relativt as in 8.30 men det är en grym förbättring. dom senaste åren har jag inte kommit upp ur sängen innan 11-12. eller jag har liksom vakna tidigt men sen fått nånslags mini panikattack och inte kommit upp ur sängen. kroppen är förlamad och jag vill inte hantera livet eller NÅNTING.

jag har ju fria arbetstider så ingen bryr sig när jag jobbar, så länge jobbet blir gjort. men det är int alltid så bra. nu ska jag försöka träna om mig själv till att bli en morgonmänniska. man mår så mycket bättre. typ dagar jag stigit upp 06 för att tex vara på morgon tv eller hinna till ett flyg så har hela dagen liksom varit bättre.

nåväl, börja med min nya rutin. idag är jag tacksam över att jag har en kropp som trots intensiv misshandel fungerar. jag har tillexempel starka och fina tänder trots år av bulimi och rökande. såg igår en brud på tv som var tvungen att skaffa tandimplantat för hennes tänder var helt sönderfrätna pga bulimi.

Publicerad 29.03.2017 kl. 11:02

förträng

det är intressant hur människan fungerar. jag har vänner som aldrig haft viktproblem, alltid varit populära och liksom ba allmänt har det bra med ett sunt självförtoende.

jag var superfet som liten, allt ALLT kretsa kring mat. typ jag tänkte knappt på annat än vad jag skulle äta till nästa. sen började jag skolan och insåg att jag är ful så satan. böt ut hetätande mot hetsbantande och blev jättesjuk i ätstörningar. när jag sen som ca 25-åring någorlunda kom över ätstörningen börja jag dricka sjukt mycket alkohol (drack jättemycket redan före det men det börja eskalera då.) har alltid tyckt att jag är sämre, fulare och dummare än alla andra, redan som liten. liksom jag riktigt HATAR mig själv för jag är så äcklig och alla andra är normala och fina. har tyvärr mina föräldrar att tacka för en hel del av det, som ni vet.

så precis som Ansan sa i kommentar i förra inlägget så istället för att ta itu med sina problem dränker vi dom med varierande substanser.

jag har ju banta och sportat och haft mig men jag har alltid gjort det bara på grund av utseende. nu tänker jag ta annan taktik och skita i utseendet och satsa 110% på spirituellt välmående.

- lägenheten måste vara städig och fin hela tiden. jag mår bra av det.
- äta bra mat. och även unna sig själv sånt som är gott. inget bantande.
- ingen alkohol och tobak.
- dricka mycket vatten
- röra på mig. typ en längre promenad ens några gånger i veckan. 
- prata om mina känslor och våga stå på mig.
- lita på att folk i min närhet på riktigt tycker om mig, och inte umgås med mig för att dom tycker synd om mig
- vara mer öppen och social även om det kan kännas jobbigt
- stiga upp tidigt på morgonen, ta en timme för mig själv att bara fundera, dricka kaffe i fred och planera dagen och tänka på saker jag är tacksam över just idag.
- inte umgås med folk jag tycker är jobbiga, eller ta emot gratisjobb. det är okej att säga nej.
- reflektera över mina känslor. varför är jag lessen/arg/angstad? är det nåt konkret eller påhittad ångest bara för att jag är van att vara negativ mot mig sjäv? ta tid att fundera istället för att bara gå till kylsåpet / krogen / h&m
- tänka postitivt om mig själv.
- belöna mig själv. typ köpa den där lite lyxigare dushgelen eller en vinyl när jag klarat av en till vit vecka.

nåt annat? hur gör ni? ska vi nu bestämma att vi alla ska börja vara snällare mot oss själva och våga må bra? och att man VITTU kan må bra även om man är singel och småfet. DET ÄR HELT FITTIGT OKEJ.

Publicerad 28.03.2017 kl. 21:18

tisdag

min kusin påpeka åt mig igår att "det är en klysha men man kan inte hitta kärlek förrän man älskar sig själv" ja ja , detta stämmer. 

en av mina bästa vänner har nu också kommit ut ur ett förhållande och är knäckt. normalt sku vi ta det som en orsak att dricka absurda mängder med vin men eftersom det aldrig fungerat tidigare heller tänker vi nu ta en annan approach. istället för att supa ska vi gå på museum, ut och äta, promenader och joga och vi ska prata tills vi storknar.

jag har nu berättat åt mina närmaste vänner och min pappa att jag har slutat dricka* och alla har varit väldigt peppade "ja men då dricker jag inte heller när vi går ut på lördag" och "vad bra, jag tar också paus. det är så dags." det känns att folk nästan är lättade över att inte behöva dricka.

sen är ju ännu dethär med maten.. men jag tar det nu så att först bort med cigaretter och sprit och sen tacklar jag maten. jag har ju det att jag altid måste ha NÅNTING. och sprit, cigg och mat är mina grejer som jag då varierar mellan. ja och shopping naturligtvis. men så länge jag inte är ätstörd kan jag leva med att vara småfet. för jag tror att desto längre jag är rök- och spritfri, desto bättre börjar jag må även fysiskt och kan börja röra på mig mer. nu blir jag ju anfådd av att gå upp typ 7 trappsteg.

*inser ju att jag inte är en alkoholist, men jag är en binge drinker, dvs dricker ofta och alltid sjukt mycket. men jag behöver tex inte sprit för att "känna mig normal" och jag dricker aldrig ensam eller i smyg. men i finland behöver man ju inte gömma sina tendener att dricka, alla bara hurrar på en liksom. och jag är 38 år, det här fukar inte längre.

Publicerad 28.03.2017 kl. 11:00

blä

när jag var smal fick jag tinder-matches så telefonen brann. nu är jag fet och får noll. (visst, kunde sätta gamla bilder dit men ser inte riktigt pointen med att vara oärlig när man sen ändå blir fast för det)

detta känns EXTREMT orättvist. och jag blir helt sjukt arg över att män är så satans dumma att dom bara tittat på yta. visst, jag är också kräsen när det kommer till stil och habitus men om en jappe sku vara cool och rolig och ha personlig stil sku jag int bry mig om han sku vara tjock.

SUCK.

felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig. felet är inte i mig.

Publicerad 26.03.2017 kl. 21:02

tinder

satt nu upp profil igen. men 80% av alla där ser ut som douchebags / seriemördare och har bara fått en sketen match och han hörde inte ens av sig.

men jag orkar int bry mig för tillfället. och dessutom snart har jag SJUKT heta profilbilder i stil med "här roadtrippar jag i Nya Zealand, hur spännande är inte jag!" 

LOL.

Publicerad 26.03.2017 kl. 13:34

två veckor

har nu varit odrucken i två veckor (pinsamt nog säkert längsta tiden på många många år). var på teater med min vän Minna och hon påpeka att jag ser snällare ut än vanligt. jag känner mig snällare.

konstigt nog har jag också varit mer social. har gått på teater; (Sisko: Festen gen rep på Svenska Teatern, så bra! gå och kolla den! ) och keikka och nästa vecka blir det ex tempore tallinresa till Tallin Music Week. en fotograf jag nyligen jobbat med fråga om jag vill komma med henne dit, det känns bra att nån som jag tycker är så siisti och trevlig vill umgås med mig och vara min vän.

och eftersom det inte gått pengar på sprit köpte jag med gott samvete tre mac-läppstift och en ny vårjacka OCH en ny handväska. och kontot är ändå inte tomt. mycket bra.

nån vecka sen sku det har gått till såhär:

fredag:
teater, min vän Minna dricker inte men jag häller i mig två stora glas vitt före teatern. två glas till efteråt. röker ca 1/2 paket cigg.


lördag:
- tavastia: 2 glas vitt vin
- till milli miglia efter keikkan, vi känner bartendern och får enorma glas vin väldigt billigt. dricker ca 1,5 flaska. 
- blir illamående av vinet och bytet till Peroni-öl
- röker ca 1 paket cigaretter
- tar taxi hem vid 03-snåret
- spyr när jag kommer hem

söndag:
- sover till klockan 16
- mår helt otroligt dålig och lukatr illa pga all tobak. tänker på cancer och har sjuk ångest.
- beställer dyr mat från Wolt
- får ingenting gjort
- har sjuk ångest inför den nya veckan, är en total looser med noll livskontroll, får säkert sparken snart.

eftersom jag inte hade krabbis igår åkte jag till Lovisa och hälsa på pappa, var där hela dagen. for sen på Mørkets keikka med min vän Neea. drack alkoholfri öl, rökte inte. vi var till ilves och äta efter keikkan, var hemma klockan 12. vaknade vid 10-snåret, har städat, nu mat. sen lite jobb. sen kaffe med en kompis. mår bra. känns skönt att inte ha krabbis eller vara rädd att jag varit pinsam.

märker också att jag lyssnar mer på människor. i fyllan vill jag bara prata om mig själv och skäms ofta efteråt över det. och ifall jag skulle haft krabbis på lördag skulle jag antagligen stridigt med pappa för jag sku ha varit på så dåligt humör. men nu prata vi om alltmöjligt och stekte plättar och hade det hyvä. bestämde också att vi nästa sommar ska åka till Hong Kong tillsammans för det har vi alltid pratat om.

här är Mørket, min kompis Samulis band. så bra!!

Publicerad 26.03.2017 kl. 13:11

brööl

kolla på serien Love på Netflix. fy fan så bra. men nu känner jag mig helt liksom mega looser forever alone.

vill inte gå på Tinder eller dylikt, är helt fucking traumatiserad. men var fan ska man då träffa nån? alla i min ålder är dessutom gifta och har barn. typ när mina föräldrar var i min ålder hade dom redan varit gifta i nästan 10 år.

och ingen blir imponerad av stuff jag gillar. liksom enligt mig borde alla män falla framför mina fötter pga min extensiva vintage band tisha kollektion (jag har en Jellyfish Bellybutton promo t-shirt från 1991. ULTRA RARE.) och skivsamling men nej. män vill väl ba ha nå MODEBLOGGARE. eller FITNESSMODELLER.

bröööööö-öööööö-öööööö-l.

Publicerad 22.03.2017 kl. 23:37

Senaste kommentarer

20.06, 12:35söndag av
12.06, 20:52möglig söndag av ansan
02.06, 13:09bläbläblä av Sabrina
01.06, 17:08bläbläblä av