hurra

träffa en kompis efter jobbet. han ville gå på drinks. han drack gin & tonic, jag drack alkoholfri öl. och det var ändå roligt!

 

Publicerad 16.03.2017 kl. 20:37

stuff

är så trött hela tiden att jag int vet vad jag ska göra. om jag inte har nån väcking kan jag sova till till kvällen.

antar att det är dåliga levnadsvanor och rutiner. jag äter aldrig frukost, jag rör inte på mig, jag far till arbetsrummet men jobbar ändå hemma på kvällarna och kollar mejlen innan jag lägger mig (ibland vaknar jag på natten och kollar mejl). 

kunder hör av sig hela tiden "när är det här omslaget klart?" "du måste göra 7 tidningsannonser NU" "jag har ingen brief och inget material men det här måste vara färdigt nu!" NU NU NU NU. jag vet att min chef är i precis samma situation, han är också stressad.

att jag sen hanterar situationen med alkohol och skräpmat gör inte situationen bättre (men hej, när man är full kan man inte jobba!)

- måste tvinga mig själv att stiga upp tidigt, hur trött jag än är
- äta ordentlig frukost (blä hatar att äta på morgonen)
- minst 1 timmes motion per dag, fastän bara en promenad
- ingen onödig mejl / social media efter klo 19 (okej det blir svårt)
- ingen alkohol
- ingen tobak
- ät ordentligt och bra mat
- jobba inte hemifrån (ifall det inte är absolut nödvändigt)
- läggdags 23:00
 

Publicerad 16.03.2017 kl. 11:26

intressant artikel

om fetma, bantning och kvinnor. här.
Publicerad 16.03.2017 kl. 11:20

eldprov del 1, 2 & 3

fredag:

Kyrö Distilleri lanseringsfest för ny drink + Anttis Tuiskus keikka på Nosturi

lördag: DJ-keikka 21.00-02.00 

men det är bara att bestämma sig. ljuga att jag är gravid. skaffa antabus. jag vet inte.

 

Publicerad 14.03.2017 kl. 17:51

hurra

gjorde några olika test på interwebs och enligt alla har jag alkoholproblem. va roligt!
Publicerad 14.03.2017 kl. 13:50

suck

och hur ska man då undvika alkohol?

"inbjudan till lanseringsfest av en ny inhemsk sprit" 

"hjärtligt välkommenpå champage för att fira den lyckade kampanjen"

"välkommen på gala / filmpremiär / skivrelease / bokrelease" 

HELA TIDEN NÅT. och jag måste gå på dessa evenemang för jag måste synas för att få jobb.

suck.

Publicerad 14.03.2017 kl. 12:45

alkohol

var på fest igår men mådde så skit efter helgens drickande att jag bestämde mig för att inte dricka (jag vill nog. herregud så jag suktade efter champagnen och rieslingen som serverades).

vilket resulterade i att jag inte vågade prata med folk jag inte känner och var allmänt helt svag utan min sociala krycka.

min 12-åriga gudson som är extremt intuitiv och smart frågade mig om jag tycker att jag har ett alkohol-problem eftersom jag medvetet måste bestämma mig för att inte dricka.

oj herregud. det sånt jag INTE vill att han ska behöva fråga.

på hemvägen fundera jag som så ofta tidigare att jag nog har problem. men allt social umgänge går ut på att dricka, det går inte att undvika.

förra veckan var en ganska typisk vecka.

på onsdag for jag på afterwork med en kompis, jag drack 4 stora glas vitt vin.

på fredag var jag hos min kompis och fixa håret och vi dela på en flaska vitt vin. sen for vi på hemmafest, jag drack 4 cider och kanske 3 glas skumppa. sen träffa jag min bästis och vi gick till Loose, drack 3 stora glas vitt vin och en cider. spydde i krogens toalett redan i början av kvällen men valde att igonera kroppens motsånd.

på lördag var den 40-års fest. träffa en kompis på the riff, drack ett glas skumppa. på festen var det så mycket sprit att jag inte har nån koll, sen krog, skumppa och öl och vitt vin. efterfest, öl och vin. kom hem 7 på morgonen, hade sendrag hela morgonen pga dehydration.

det här är ju INTE bra. men så här har det alltid varit. vi skämtar om att vi har alkoholproblem men vi gör inget åt saken. alla mår dåligt och har ångest men vi bara fortsätter.

börja nu läsa en bok, Drink: The Intimate Relationship Between Women and Alcohol och tyvärr känner jag igen mig själv lite för bra.

jag är nu 38 år och ända sen jag var kanske 27 har jag försökt sluta dricka men jag dricker bara mer och mer. sprit är min krycka i sociala situatoner helt enkelt, för när jag är nykter är jag så blyg att jag inte kan prata med nån. men nu när jag tänker efter så int pratar jag med nån i fyllan heller, men det bara int stör mig så mycket om jag är full.

men nu har det då gått så långt att min gudson ser på mig att det går dåligt. jag vill INTE vara ett såhär himla dåligt föredöme åt honom. 

känns liksom att jag har noll kontroll över mit liv. jag kan inte hålla vikten, jag kan inte vara nykter, jag kan inte spara pengar, jag klarar inte av NÅNTING. allt är en enda neråtspiral fastän jag har alla förutsättningar att ha det hur bra som helst.

 

Publicerad 14.03.2017 kl. 12:19

så mycket ångest

det har varit mycket fester på sistone. borde väl vara roligt men jag känner mig så ful och ointressant i jämförelse med mina vänner att jag inte kan njuta av nåt. bara dricker alldeles för mycket för annors mår jag ännu värre på krogen.

var på loose med min bästis på fredag. stort misstag. hon är en riktig manmagnet, ALLA vill ha henne. den enda jappen som prata med mig var nån junt som först skällde på mig att jag pratar svenska och "tror att jag är bättre än alla andra" och sen sa han ännu att "varför ser du så jävla sur ut?". JA VARFÖR MÅNNE. det sorliga är att jag ändå var lite glad att han bara sa att jag är sur och inte skällde på hur ful jag är. (det har också hänt, en gång på we got beef kom en jappe fram till mg och sa att jag är den fulaste bruden han sett i hela sitt liv. det var jättemysigt.)

jag borde helt enkelt sluta gå på krogen för jag mår så himla dåligt av det. varje utekväll är liksom en manifestation av hur oattraktiv jag är.

har också sjuk ångest inför resan. det är bara en månad kvar. jag har mardrömmar om att flyget kraschar, och var händer då med kissorna?? och jag har ångest över hur det ska gå med dom jag reser med för jag är en jävla idiot och dom kommer säkert att börja hata mig för vi umgås non stop i en månad.

ipaden har nuförtiden nån jävla funktion med gamla foton. typ "on this day 13.5. 2015" det är INTE roligt att se hur jag ännu två år sen varit så smal och snygg och på ynka två år har jag igen blivit det här monstret. som jag såklart på riktigt är.

borde jag gå på fettsugning? eller fundera på gastric bypass? jag vill inte vara sånhär.

Publicerad 13.03.2017 kl. 14:02

pust

i spårvagnen var en kvinna med en ganska liten unge. kvinnan tala i telefon med sitt ex och dom ba bråka. "du är så jävla självisk och girig!" "ja det passar ju ALDIG dig!" "ja tyck synd om dig själv, jag gör inte det!" osv osv.

jag satt där och var även mer lycklig än vanligt över att inte ha barn. 

Publicerad 05.03.2017 kl. 17:12

livet är orättvist

pappa ringde just att min kusin som är lite på 30 har cancer. han har alltid varit en sjukt hälsosam och sportig typ och så går det såhär! 

helt superhemskt. och här sitter jag och marinerar mig själv i Riesling och Marlboro och pizza och det mest seriösa jag haft på år är är ögoninflammation.

så man borde nog ba sluta gnälla och njuta av livet. det kan ju ta slut närsomhelst.

 

Publicerad 04.03.2017 kl. 14:31

onsdag

nåväl. ingan män men annors har jag ju allt fruktansvärt bra.

min chef ringde just och typ skrek i telefonen att jag är ett geni pga en presentation jag gjorde igår och kunden hade ÄLSKAT den till den grad att vi fick ännu ett stort projekt från samma kund. 

har också gjort ett bokomslag som jag är himla nöjd med och det var förlaget också så nu har det börjat komma in en massa bokomslagsjobb vilket jag är sjukt glad över för det är verkligen roligt jobb.

har en härlig lägenhet, kiva vänner, pappa mår bra, kissorna mår bra, jag ska snart på en härlig resa, det går bra för firman, jag har ett fint arbetsrum, springskolan börjar snart.

så int vet jag nu sen, sku mitt liv bli SÅ radikalt bättre av att alla män sku tråna efter mig.

liksom om jag sku få byta ut allt och typ ha världens tråkigaste jobb och en äcklig lägenhet men sku vara sjukt het så... njäh.

Publicerad 01.03.2017 kl. 11:07

you better be dead

var och retardera mig med mina vänner Ronja och Taika på deras podcast.

LOL.

Publicerad 28.02.2017 kl. 13:37

nej nu

ok jag måste nu sluta vältra mig i självömkan. 

- jag har rensat min garderob och ska föra alla kläder som är för små eller som jag känner mig fet i till loppis. ska hädanefter bara ha 110% feelgoodkläder.

- istället för dom sedvanliga svarta Dr. Martens bootsen köpte jag idag ett par ROSA Dr. Martens. så jag ser lite gladare ut.

- jag anmälde mig till springskola, den startar om två veckor. jag är typ livrädd pga måste ha interaktion med människor jag inte känner men det blir nog bra bara jag kommer igång. konstigt nog råkar jag nämligen vara jättebra på att springa.*

- ska nu surfa på body positivity sajter tills jag slocknar.

 

*tyvärr är jag också jättebra på att dricka vin och röka och det brukar vara roligare i det här jävla snöslasket.

Publicerad 27.02.2017 kl. 22:53

måndag

Mimmi skrev väldigt bra kommetarer (tack för dom! :) ) på inlägget här nedanför (med den otroligt intellektuella rubriken "Blä").

Mimmi berättar att trots att hon är överviktig har hon aldrig haft problem med att få män och att allt sitter i självförtroendet. det här är ju sant. och jag är den första att medge att mitt självförtroende ligger på minus.

men det är svårt att ändra sig när man ända sedan barn fått höra att man är fet och det är nåt "fel" på en. hörde när jag var liten hur mina föräldrar diskutera att "Maria är så fet, hon kommer nog aldrig att bli till nåt" och mamma bruka visa på sin platta maga och säga att "såhär ska en mage se ut, inte sådär som din som putar för mycket" och så sattes jag (igen) på diet. pappa lova att jag sku få 1000 mark om jag sku lyckas gå ner i vikt. (samtidigt som vi alltid hade så mycket mat och godis hemma att det var praktiskt taget omöjligt att motstå)

så i min värld är det bara så att smal är bra, tjock är dåligt. min pappa skäller fortfarande på mig om min vikt. "hur är det möjligt att nån som inte ens äter så mycket är så där fet?" "Du borde nog gå ner i vikt" "fan så tjock du blivit HAHAHAHAHAH!"

jag VET att dom inte mena nåt illa men the damage is done. pappa har en massa foton på mig hemma som han ramat in och han är ba "ja där ser du ju bra ut, varför ser du inte ut sådär mer?" och på dom bilderna är jag SÅ sjuk och SÅ deprimerad. men det ser ju ingen. vittu.

 

Publicerad 27.02.2017 kl. 11:05

uh

dom som jag känner som är bra på att flörta och som har det lätt att få uppmärksamhet är såna som alltid ler och tittar folk i ögonen.

det är såååååå svårt för mig. jag är hemskt blyg och tex på krogen tittar jag helst i golvet eller umgås bara med mina egna vänner. jag får också jätteofta höra att jag ser hemskt sur ut, även om jag inte är det.

men det känns ju helt galet fejk att gå omkring och grina. 

Publicerad 26.02.2017 kl. 20:08

Senaste kommentarer

23.04, 21:18suck av en som läser
16.04, 13:29suck av Kugge
11.04, 23:45lördag av tommix
07.04, 07:32fest av Linn
02.04, 11:18... av ansan