jobb jobb jobb

SÅ MYCKET JOBB.

men det är okej. jag har helt bra med energi och har fått massor gjort. normalt går 40% av min tid till att ha krabbis.

jag är också radikalt mindre svullen än vad jag brukar vara fastän jag ätit helt normalt så det känns skönt. och är på bättre humör än på länge. var igår på te hos min bästis och vi snacka just om det här att mamma och break-up och flytt och jobbstress är allt sånt som gör en lessen och stressad och det att jag sen druckigt så mycket har fått ångesten att skjuta upp i höjden för jag har annors också anlag till att vara ganska deppig.

jag fattar ju nog att jag inte är en alkohoist i ordets sanna bemärkelse men istället för att dricka mig medvetslös 3-4 gånger i veckan kan man dricka ett glas vin då och då.

det har också gått helt SJUKT mycket mindre pengar. jag älskar ju att bjuda åt folk så jag kan lätt satta en 100-150 e på en utekväll. och sen 50 e till nästa dag på Wolt-mat i krabbis. vilket inte är så bra när man lever på en inkomst och har skyhög hyra. 

har inte heller haft lust att röka så all and all bra. och springsäsongen har börjat så det blir en outlet för eventuell ångest.

Publicerad 22.03.2017 kl. 13:23

bästa veckoslutet på länge

jag har i månader lidigt av trötthet och depression och total oproduktivitet. och har varit sådär i självömkan och bara velat vara för mig själv och sura.

men nu är det ljusare och vädret är bra och hade idag den bästa dagen på länge. min vän Jonna kommer snart ut med nytt material så vi for hem till Sanna som är fotograf och lyssnade på nya låtar och laga brunch och snacka om livet och sen tog vi SÅ bra bilder. är liksom ba helt sjukt lycklig och inspirerad.

det är så siisti att jobba ihop med andra siistiga brudar, blir helt galet bra girl power.

här är Mina Toivon från förra skiva.

Publicerad 19.03.2017 kl. 18:13

mycket bra

en kompis fyllde 50 (jag VET vi är så gamla det är helt crazy. tänk att min fd sambo som var 45 2007 I ÅR FYLLER 55 helt sjukt ju) så var en sväng på hans reception på fredag. det var roligt, snacka med folk jag inte kände, gick bra. sen Antti Tuiskus keikka (jag är hans hovgrafiker), det var helt kung.

vaknade tidigt pga noll krabbis. kvällens DJ-keikka blev flyttad till den 31:a, helt skönt. städa lägenheten, storhandla, en kompis kom och hälsa på, sen for jag på middag till en annan. kom just hem.

imorgon på morgonen kommer Jonna efter mig, vi ska lyssna på nya skivan och ta foton till omslaget och hänga och ha det kul och sen på eftermiddagen kommer mina gudbarn och hälsa på kissorna. men det är okej. FÖR FORTFARANDE INGEN KRABBIS.

så skönt. känner mig typ nästan normal igen.

nästa vecka blir det sen HC eldprov när Cheeks nattklubb har öppningsfest hehehe.

Publicerad 19.03.2017 kl. 01:00

stuff

lyckat idag:

- lunch med en kär vän, after work med en annan. fint!
- har fått en del projekt som lite hängt gjorda
- ingen sprit eller tobak

mindre lyckat:

- sov igen sent, hade massiva problem med att komma upp ur sängen trots att jag la mig vid 00-snåret.*
- åt en hel burk glass. sku äta bara lite men "vips" och så var burken tom.
- klockan är 21:12 - jag jobbar

*jag sover inte ens, jag vaknar 7-8 varje morgon men sen får jag en sånhär "förlamning" och kommer bara inte upp förrän 10-tiden då jag absolut måste pga jobb (om jag inte har jobb kan jag bara ligga i sängen hela dagen oj gud det är så skönt. jag älskar att ligga i sängen och inte göra nåt.) då tar jag bara laptopen till sängen och jobbar tills 12-13, då går snabbt i duschen och far sen till mitt arbetsrum. där är jag till 17-tiden, sen kommer jag hem och fortsätter oftast jobba längs kvällen. känner mig trött och oduglig för att jag inte klarar av att stiga upp som normala människor.

Publicerad 16.03.2017 kl. 21:06

hurra

träffa en kompis efter jobbet. han ville gå på drinks. han drack gin & tonic, jag drack alkoholfri öl. och det var ändå roligt!

 

Publicerad 16.03.2017 kl. 20:37

stuff

är så trött hela tiden att jag int vet vad jag ska göra. om jag inte har nån väcking kan jag sova till till kvällen.

antar att det är dåliga levnadsvanor och rutiner. jag äter aldrig frukost, jag rör inte på mig, jag far till arbetsrummet men jobbar ändå hemma på kvällarna och kollar mejlen innan jag lägger mig (ibland vaknar jag på natten och kollar mejl). 

kunder hör av sig hela tiden "när är det här omslaget klart?" "du måste göra 7 tidningsannonser NU" "jag har ingen brief och inget material men det här måste vara färdigt nu!" NU NU NU NU. jag vet att min chef är i precis samma situation, han är också stressad.

att jag sen hanterar situationen med alkohol och skräpmat gör inte situationen bättre (men hej, när man är full kan man inte jobba!)

- måste tvinga mig själv att stiga upp tidigt, hur trött jag än är
- äta ordentlig frukost (blä hatar att äta på morgonen)
- minst 1 timmes motion per dag, fastän bara en promenad
- ingen onödig mejl / social media efter klo 19 (okej det blir svårt)
- ingen alkohol
- ingen tobak
- ät ordentligt och bra mat
- jobba inte hemifrån (ifall det inte är absolut nödvändigt)
- läggdags 23:00
 

Publicerad 16.03.2017 kl. 11:26

intressant artikel

om fetma, bantning och kvinnor. här.
Publicerad 16.03.2017 kl. 11:20

eldprov del 1, 2 & 3

fredag:

Kyrö Distilleri lanseringsfest för ny drink + Anttis Tuiskus keikka på Nosturi

lördag: DJ-keikka 21.00-02.00 

men det är bara att bestämma sig. ljuga att jag är gravid. skaffa antabus. jag vet inte.

 

Publicerad 14.03.2017 kl. 17:51

hurra

gjorde några olika test på interwebs och enligt alla har jag alkoholproblem. va roligt!
Publicerad 14.03.2017 kl. 13:50

suck

och hur ska man då undvika alkohol?

"inbjudan till lanseringsfest av en ny inhemsk sprit" 

"hjärtligt välkommenpå champage för att fira den lyckade kampanjen"

"välkommen på gala / filmpremiär / skivrelease / bokrelease" 

HELA TIDEN NÅT. och jag måste gå på dessa evenemang för jag måste synas för att få jobb.

suck.

Publicerad 14.03.2017 kl. 12:45

alkohol

var på fest igår men mådde så skit efter helgens drickande att jag bestämde mig för att inte dricka (jag vill nog. herregud så jag suktade efter champagnen och rieslingen som serverades).

vilket resulterade i att jag inte vågade prata med folk jag inte känner och var allmänt helt svag utan min sociala krycka.

min 12-åriga gudson som är extremt intuitiv och smart frågade mig om jag tycker att jag har ett alkohol-problem eftersom jag medvetet måste bestämma mig för att inte dricka.

oj herregud. det sånt jag INTE vill att han ska behöva fråga.

på hemvägen fundera jag som så ofta tidigare att jag nog har problem. men allt social umgänge går ut på att dricka, det går inte att undvika.

förra veckan var en ganska typisk vecka.

på onsdag for jag på afterwork med en kompis, jag drack 4 stora glas vitt vin.

på fredag var jag hos min kompis och fixa håret och vi dela på en flaska vitt vin. sen for vi på hemmafest, jag drack 4 cider och kanske 3 glas skumppa. sen träffa jag min bästis och vi gick till Loose, drack 3 stora glas vitt vin och en cider. spydde i krogens toalett redan i början av kvällen men valde att igonera kroppens motsånd.

på lördag var den 40-års fest. träffa en kompis på the riff, drack ett glas skumppa. på festen var det så mycket sprit att jag inte har nån koll, sen krog, skumppa och öl och vitt vin. efterfest, öl och vin. kom hem 7 på morgonen, hade sendrag hela morgonen pga dehydration.

det här är ju INTE bra. men så här har det alltid varit. vi skämtar om att vi har alkoholproblem men vi gör inget åt saken. alla mår dåligt och har ångest men vi bara fortsätter.

börja nu läsa en bok, Drink: The Intimate Relationship Between Women and Alcohol och tyvärr känner jag igen mig själv lite för bra.

jag är nu 38 år och ända sen jag var kanske 27 har jag försökt sluta dricka men jag dricker bara mer och mer. sprit är min krycka i sociala situatoner helt enkelt, för när jag är nykter är jag så blyg att jag inte kan prata med nån. men nu när jag tänker efter så int pratar jag med nån i fyllan heller, men det bara int stör mig så mycket om jag är full.

men nu har det då gått så långt att min gudson ser på mig att det går dåligt. jag vill INTE vara ett såhär himla dåligt föredöme åt honom. 

känns liksom att jag har noll kontroll över mit liv. jag kan inte hålla vikten, jag kan inte vara nykter, jag kan inte spara pengar, jag klarar inte av NÅNTING. allt är en enda neråtspiral fastän jag har alla förutsättningar att ha det hur bra som helst.

 

Publicerad 14.03.2017 kl. 12:19

så mycket ångest

det har varit mycket fester på sistone. borde väl vara roligt men jag känner mig så ful och ointressant i jämförelse med mina vänner att jag inte kan njuta av nåt. bara dricker alldeles för mycket för annors mår jag ännu värre på krogen.

var på loose med min bästis på fredag. stort misstag. hon är en riktig manmagnet, ALLA vill ha henne. den enda jappen som prata med mig var nån junt som först skällde på mig att jag pratar svenska och "tror att jag är bättre än alla andra" och sen sa han ännu att "varför ser du så jävla sur ut?". JA VARFÖR MÅNNE. det sorliga är att jag ändå var lite glad att han bara sa att jag är sur och inte skällde på hur ful jag är. (det har också hänt, en gång på we got beef kom en jappe fram till mg och sa att jag är den fulaste bruden han sett i hela sitt liv. det var jättemysigt.)

jag borde helt enkelt sluta gå på krogen för jag mår så himla dåligt av det. varje utekväll är liksom en manifestation av hur oattraktiv jag är.

har också sjuk ångest inför resan. det är bara en månad kvar. jag har mardrömmar om att flyget kraschar, och var händer då med kissorna?? och jag har ångest över hur det ska gå med dom jag reser med för jag är en jävla idiot och dom kommer säkert att börja hata mig för vi umgås non stop i en månad.

ipaden har nuförtiden nån jävla funktion med gamla foton. typ "on this day 13.5. 2015" det är INTE roligt att se hur jag ännu två år sen varit så smal och snygg och på ynka två år har jag igen blivit det här monstret. som jag såklart på riktigt är.

borde jag gå på fettsugning? eller fundera på gastric bypass? jag vill inte vara sånhär.

Publicerad 13.03.2017 kl. 14:02

pust

i spårvagnen var en kvinna med en ganska liten unge. kvinnan tala i telefon med sitt ex och dom ba bråka. "du är så jävla självisk och girig!" "ja det passar ju ALDIG dig!" "ja tyck synd om dig själv, jag gör inte det!" osv osv.

jag satt där och var även mer lycklig än vanligt över att inte ha barn. 

Publicerad 05.03.2017 kl. 17:12

livet är orättvist

pappa ringde just att min kusin som är lite på 30 har cancer. han har alltid varit en sjukt hälsosam och sportig typ och så går det såhär! 

helt superhemskt. och här sitter jag och marinerar mig själv i Riesling och Marlboro och pizza och det mest seriösa jag haft på år är är ögoninflammation.

så man borde nog ba sluta gnälla och njuta av livet. det kan ju ta slut närsomhelst.

 

Publicerad 04.03.2017 kl. 14:31

onsdag

nåväl. ingan män men annors har jag ju allt fruktansvärt bra.

min chef ringde just och typ skrek i telefonen att jag är ett geni pga en presentation jag gjorde igår och kunden hade ÄLSKAT den till den grad att vi fick ännu ett stort projekt från samma kund. 

har också gjort ett bokomslag som jag är himla nöjd med och det var förlaget också så nu har det börjat komma in en massa bokomslagsjobb vilket jag är sjukt glad över för det är verkligen roligt jobb.

har en härlig lägenhet, kiva vänner, pappa mår bra, kissorna mår bra, jag ska snart på en härlig resa, det går bra för firman, jag har ett fint arbetsrum, springskolan börjar snart.

så int vet jag nu sen, sku mitt liv bli SÅ radikalt bättre av att alla män sku tråna efter mig.

liksom om jag sku få byta ut allt och typ ha världens tråkigaste jobb och en äcklig lägenhet men sku vara sjukt het så... njäh.

Publicerad 01.03.2017 kl. 11:07

Senaste kommentarer

20.06, 12:35söndag av
12.06, 20:52möglig söndag av ansan
02.06, 13:09bläbläblä av Sabrina
01.06, 17:08bläbläblä av