you better be dead

var och retardera mig med mina vänner Ronja och Taika på deras podcast.

LOL.

Publicerad 28.02.2017 kl. 13:37

nej nu

ok jag måste nu sluta vältra mig i självömkan. 

- jag har rensat min garderob och ska föra alla kläder som är för små eller som jag känner mig fet i till loppis. ska hädanefter bara ha 110% feelgoodkläder.

- istället för dom sedvanliga svarta Dr. Martens bootsen köpte jag idag ett par ROSA Dr. Martens. så jag ser lite gladare ut.

- jag anmälde mig till springskola, den startar om två veckor. jag är typ livrädd pga måste ha interaktion med människor jag inte känner men det blir nog bra bara jag kommer igång. konstigt nog råkar jag nämligen vara jättebra på att springa.*

- ska nu surfa på body positivity sajter tills jag slocknar.

 

*tyvärr är jag också jättebra på att dricka vin och röka och det brukar vara roligare i det här jävla snöslasket.

Publicerad 27.02.2017 kl. 22:53

måndag

Mimmi skrev väldigt bra kommetarer (tack för dom! :) ) på inlägget här nedanför (med den otroligt intellektuella rubriken "Blä").

Mimmi berättar att trots att hon är överviktig har hon aldrig haft problem med att få män och att allt sitter i självförtroendet. det här är ju sant. och jag är den första att medge att mitt självförtroende ligger på minus.

men det är svårt att ändra sig när man ända sedan barn fått höra att man är fet och det är nåt "fel" på en. hörde när jag var liten hur mina föräldrar diskutera att "Maria är så fet, hon kommer nog aldrig att bli till nåt" och mamma bruka visa på sin platta maga och säga att "såhär ska en mage se ut, inte sådär som din som putar för mycket" och så sattes jag (igen) på diet. pappa lova att jag sku få 1000 mark om jag sku lyckas gå ner i vikt. (samtidigt som vi alltid hade så mycket mat och godis hemma att det var praktiskt taget omöjligt att motstå)

så i min värld är det bara så att smal är bra, tjock är dåligt. min pappa skäller fortfarande på mig om min vikt. "hur är det möjligt att nån som inte ens äter så mycket är så där fet?" "Du borde nog gå ner i vikt" "fan så tjock du blivit HAHAHAHAHAH!"

jag VET att dom inte mena nåt illa men the damage is done. pappa har en massa foton på mig hemma som han ramat in och han är ba "ja där ser du ju bra ut, varför ser du inte ut sådär mer?" och på dom bilderna är jag SÅ sjuk och SÅ deprimerad. men det ser ju ingen. vittu.

 

Publicerad 27.02.2017 kl. 11:05

uh

dom som jag känner som är bra på att flörta och som har det lätt att få uppmärksamhet är såna som alltid ler och tittar folk i ögonen.

det är såååååå svårt för mig. jag är hemskt blyg och tex på krogen tittar jag helst i golvet eller umgås bara med mina egna vänner. jag får också jätteofta höra att jag ser hemskt sur ut, även om jag inte är det.

men det känns ju helt galet fejk att gå omkring och grina. 

Publicerad 26.02.2017 kl. 20:08

blä

är ju inte dum så fattar att orsaken till att inga (singla) män vill ha mig är att jag inte är smal. jag är inte så fet som jag har nångång varit men borde gå ner en 10 - 15 kilo för att anses vara ens lite normal och inte äcklig som jag är nu.

problemet är bara det att jag vågar inte börja banta för jag är HELT säker på att jag då slirar in i ätstörningar på nolltid. så jag måste liksom välja mellan att vara het (smal) och få uppmärksamhet av män, eller att vara mentalt frisk men aldrig mer ens få hångla med nån.

DET HÄR SUGER. så massivt. varför är det så att man anses vara så otroligt ful om man är tjock? blir så lessen.  men jag orkar inte med nån jävla dietskit för jag vet precis hur det går. jag går ner 30-40 kilo sjukt snabbt, blir helt ätsörd, fattar vad jag håller på med, slutar banta, och går upp allt igen. så det lönar sig verkligen inte.

jag sku villa acceptera mig själv och liksom jag GÖR det men det är svårt när samhället tycker att man är ett jävla monster.

ska nu bara gå på gym lite oftare och int supa HELA tiden men inte ändra mina matvanor eller hålla på med nå diettrams. sku likosm verkligen inte villa att min semester förstörs av det att jag känner mig ful.

Publicerad 25.02.2017 kl. 22:58

cool och ful

var på krogen igår. min bästis kan inte ens gå två meter utan att nån random gorgeous jappe kommer och stöter på henne. jag däremot sku ha kunna dö mitt på dansgolvet och ingen sku ens ha märkt nåt.

suck. fastän jag hade på mig en Electric Light Orchestra Time* turné skjorta från 1981. man sku tro att folk sku falla framför ens fötter men vad hjälper det att vara cool när man är fruktansvärd oattraktiv.

 

*den typ bästa skivan NÅGONSIN. 

 

Publicerad 25.02.2017 kl. 12:06

FIJI

oj oj. tre veckor i Nya Zealand och en vecka på FIJI. vittu FIJI!!!!!!!!!! 

jag vill snorkla och hengailee med sköldpaddor och simma och äta helt sjukt mycke (oj gud fatta så god mat där måste vara, en enda orgie i kokosnöt och seafood).

efter 3 veckor i en campervan så tänkte vi att vi förtjänar lite lyx så vi ska boka nåt lite fancygare hotell.

min kompis som jag reser dit med är fotograf och videoregissör så det kommer att bli en riktigt inspirationsresa för oss båda.

Publicerad 24.02.2017 kl. 10:49

resefeber

ja så vi ska fara till nya zealand. och sen nå öar i närheten, vi har inte ännu bestämt helt hur vi gör men helsingfors-london-auckland auckland-rom-helsingfors resorna är bokade.

jag är såklart helt knäckt över hur jag kommer att klara mig att vara separerad från katterna i en hel månad. min vän Scott och hans flickvän kommer att bo hos mig så det går ingen nöd på kissorna men GAAAAAAAAAAH. liksom var redan helt gråtig när jag var i London i en vecka.

och så stressar jag att vad händer med kissorna om jag dör på resan. tänker vara morbid och kontakta utvalda personer som sen måste lova att adoptera kissorna ifall nåt händer mig.

jag lyckades ju nästan bli under en bil i London så har haft ganska paha ångest efter det. inget hände annat än skråmor men det var helt sjukt skrämmande för det var ganska nära. typ om jag inte sku ha råka ha höga skor på mig sku jag ha hamna under bilen och inte på, och eftersom jag hamnade på huven lyckades jag rulla mig över på sidan istället för att dimpa direkt under bilarna på filen framför. det friikkiga är att jag ALDRIG NÅGONSIN använder klackskor, har ingen aning varför jag valde att just den dagen ta dom på mig. dom är nu mina lyckoskor även om dom blev skråmade. är också så jävla ovig av mig att jag tror att det var mamma som putta mig åt rätt håll. och när jag trodde att jag skulle dö så såg jag ba kissorna framför mig och DET VAR HEMSKT. dom är mina barn ju.

så joo. det är liksom det värsta med att ha husdjur, har konstant ångest att nåt händer. så på det sättet sku det vara enklare att vara själv för ingens liv sku störas av om jag sku dö i nån freak djungelolycka.

ANYWHO.

eftersom vi kommer att bila runt och paddla och ha oss tänker jag att jag inte vill släpa på nån jävla kappsäck utan tänker klara mig med en ryggsäck.

1 par jeans
2 par strumpbyxor
2 klänningar (som också ser bra ut över jeans)
1 perus svart kjol
1 par tennare 
30 par trosor (dom sunkigaste jag har så jag kan slänga dom anefter)
10 par strumpor
1 par ylesockor
1 tröja
1 cardigan 
3 t-shirts (ELO, Iron Maiden, Tom Petty)
1 rutig skjorta
1 pipo
1 scarf
läderjacka
bikini

bara alla kläder matchar så klarar man sig med förvånansvärt lite kläder. jag tänker dra grunge all the way för då är okej mixa och matcha, att vara sunkig och bekväm och ändå se cool ut. lägg till rött läppstift och eyliner - voila! så snyggt.

dr bronner (man kan tvätta ALLT med det. typ både håret och strumpor)
torrshampoo
hudolja
tandkräm
tandborste
deodorant
mascara
ögonbrynsgele
pinsett
wetwipes
rött läppstift
eyeliner
tamponger
bindor
parfym
nagelfil
fransböjare
burana
imodium
rakhyvel
smycken och stuff
hörlurar
telefonladdare

jag hade tänkt ta läppären med men jag tänker inte göra det, det är svårt att hita wifi där så jag kan ändå inte jobba och inte så kul och läppären blir stulen plus att jag orkar inte släpa på den.

jag har aldrig varit längre än i frankrike så är helt "hjälp". (vi bokade alltså resan 6 månder sen i fyllan)

suger såklart med mens sen på resan men när man är dår i en månad så va kan man nu göra. jag har till alltur SUPERregelbunden mens så vet precis när den kommer så är förberedd. fundera i en bråkdelssekund att jag sku kunna ta sånadär hormoner som flyttar på den men sen blir man helt galen av dom så det är nog inte värt det. mens är ju naturligt, nå hormonpiller - not so much.
 

Publicerad 22.02.2017 kl. 23:21

Biffens flörtskola

jag är dålig på många saker men jag är speciellt dålig på att flörta.

en jappe jag gillar smått messa mig imorse och fråga när jag ska fara på resa (antar att så han ordnar sin skivreleasefest så att jag inte missar den.)

8:50 När sku du på resa? :)

9:00 16.4

10:00 hej sorry jag somna om efter att jag svarat dig. drömde att du skaffat hund och kolla min tidtabell för att du vill att jag sku vara hundvakt.

10:01 yeah right, med dina katter! stackars hund! har nu varit i i en vecka på ett hotell var det är jag + 200 tyska åldringar. kommer att vara helt skadad när jag kommer hem.

allt väl so far men sen bestämmer jag mig för att vara rolig.

10:03 vet du jag såg en gång i misstag en porrfilm med tyska åldringar! det var jättejättehemskt!! men vi ska nu int gå in på det.

10:05 :D :D :D nej. men jag har säkert sett samma film.

JA SÅ DET GICK JU INTE SÅ BRA. jag ska ha middagsbjudning med några kompisar och hade tänkt bjuda honom. eller nåja jag har liksom redan sagt att jag ska ha middagsbjudning nåt tag och han sa att han sku komma men nu täcks jag int mer bjuda honom för han tror (vet) att jag är en galen pervo.

Publicerad 21.02.2017 kl. 21:30

män

året har verkligen börjat dåligt.

man 1. långvariga distansflörten. skulle åka och hälsa på honom före jul (han bor utomlands) men en vecka innan jag skulle åka iväg berättade han att han bestämt sig för att bli ihop med sitt ex igen.

det blev ingen resa.

man 2. tinder-veganen. han verkade FANTASTISK och tyckte jag är så kung att vi borde gifta oss. han bad mig ut på dejt men avbokade fåordigt och bara försvann. träffade alltså nån hetare men jag föredrar versionen var han typ tragiskt dött i en chipsfabriksolycka och jag var hans sista tanke.

man 3. tinder-britpopparen. vi skulle gå på dejt, annu två timmar innan messade han och kollade var vi skulle ses. och sen dök han aldrig upp. träffade alltså nån hetare men jag föredrar versionen var han typ tragiskt dött i en keybordexplosion och jag var hans sista tanke.

man 4. den gifta mannen. het kompis medger att han är dökär i mig sen 10 år tillbaka men eftersom han aldrig vågat göra nåt åt saken är han nu gift med barn. fruktansvärd Sliding Doors moment uppstår. inget händer annat än på mental nivå. är knäckt.

oj oj. vad kommer eventuella man nummer 5 att föra med sig för trauman?

Publicerad 19.02.2017 kl. 16:26

ah

känner mig som en ny människa.

var igår på dagen snabbt och hälsa på en kompis och vi hade skypemöte med vår vän vi ska se i Nya Zealand och planera lite resan. annors har jag inte sett NÅN. 

har sovit, städa lägenheten, byggt ihop ikea-soffa till balkongen, lyssnat på MASSOR med skivor, lagat god mat och myst med kissorna.

känner att NU har jag bra energi igen. tror också att jag blev stressad av att min kompis var här i en vecka och eftersom hon inte känner så många andra här kändes det som att hon lite liksom förvänta sig att vi sku ses varje dag.

men jag lova åt min bästis att jag nu ska ta hand om mig själv först och våga stå på mig och säga nej. för om jag inte gör det så får jag psykbryt och vill sen inte se nån på ett halvår (det har hänt). så jag sa helt ärligt åt min kompis att "inget personligt men nu behöver jag egen tid.". denhär kompisen är också sån som HELA tiden vill chatta. vilket jag också blir helt förstörd på. 

det är så konstigt hur det här med energi och vuorovaikutus (vad är det på svenska? hjälp) är mellan människor. en del människor tar SÅ mycket energi. liksom fastän dom är välmenande och trevliga så blir jag så satans utmattad. och sen andra får man bara bra energi av och känner sig helt superbra med och man vet att den andra känner samma. 

jag funderar att jag borde kanske gå på intuition och inte umgås med dom som drar energi ur en, även om dom inte direkt gjort nåt åt mig men det är inte bra med obalans.

 

Publicerad 19.02.2017 kl. 15:43

ångest

en min kompis är i stan och ville gå ut men vi sågs redan förra lördagen (keikka + drinks), på tisdag (middag + drinks) och på onsdag (keikka + drinks) och jag vill bara vara hemma. jag är så satans trött.

men nu har jag morkkis för att jag inte gick ut (dålig kompis, skit människa, alla hatar mig för jag är så osocial etc etc) så jag kan inte ens njuta av min hemmakväll.

jag har morkkis och dåligt samvete för precis ALLT. jag är inte tillräckligt produktiv på jobbet, jag är en dålig vän, jag går inte på gym, jag har inte varit hos läkaren på flera år (har garanterat typ redan cancer), jag leker inte tillräckligt med katterna, katterna har typ ett hemskt liv som fångar i min sketna två, jag hälsar inte på pappa tillräckligt ofta, jag köper för mycket skit, jag har börja röka igen, jag dricker för mycket alkohol. AAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRGGGGGGGGGGHHHHHHHHH.

Publicerad 18.02.2017 kl. 20:36

suck

har inte haft sex på... öööh.. väntas nu. det blev slut i augusti och det var helt skitlänge vi inte hade sex för nåja mitt ex var inte så intresserad av mig på det sättet. jag var smal när vi träffades och sen svall jag upp till mitt riktiga jag och jag kan nog förstå att han tyckte jag blev oattraktiv.

nå anywho. nu fattar jag ju att det var en dålig situation. ingens fel direkt. och nu är jag ärligt småfet, jag kommer aldrig att vara smal utan att ha ätsörning så jag är hellre småfet och glad. och jag har nog nu tillalltur fått mitt självförtroende LITE tillbaka att jag känner mig int så himla ful eller fet eller nåt. 

så nu borde man ju då hitta nån stackare att pöka. tinder och dylikt funkade INTE så det är helt out of the question. jag vill inte heller gå på krogen. för liksom jag vill inte ha ett seriöst förhållande MEN jag vill inte heller ha nå enkvälls ligg. 

jag vill nu int moralisera och alla gör precis som dom vill men för mig personligen så känns dethär med enkvällsligg som nåt man höll på med som 20 nånting men FY FAN att jag nu sku släpa hem nån okänd man. ush. tanken känns rentav motbjudande.

så jag vet nu int riktigt vad jag ska göra. 

sen är det ju det att även om jag själv har accepterat att jag inte är smal så män gillar inte feta brudar. dom vill alla ha smala fitnessbrudar eller heroin chic muijin med smala lår och beniga axlar.

tappa också helt tråden med hela denhär posten. pointen var väl att jag sku villa hitta nån cool jappe som är chill att hänga med men som inte vill gifta sig eller flytta ihop eller skaffa barn och som tycker om småfeta brudar. att joo LYCKA TILL BARA.

Girls är en lögn. i verkliga livet vill ingen knulla Hannah Horwath, sori nu bara.

jag kommer ALDRIG att ligga med nån mer. det är så jävla sorligt.

Publicerad 18.02.2017 kl. 18:08

buhuhuhuuu

jag är trött, jag känner mig febrig, min hals är sjuk. har ALLTID angina på våren så vet redan att det här kommer att bli mycket värre innan det blir bättre.

tycker väldigt mycket synd om mig själv.

Publicerad 15.02.2017 kl. 13:11

livest vidriga ironi

ska göra illustration till ett bokomslag.

boken handlar om SEX.

jag är inte glad.

 

 

Publicerad 14.02.2017 kl. 15:29

Senaste kommentarer

20.06, 12:35söndag av
12.06, 20:52möglig söndag av ansan
02.06, 13:09bläbläblä av Sabrina
01.06, 17:08bläbläblä av